0°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: blic

KLUPKO SE ODMOTAVA: Darko Elez ima informacije o još 9 ubistava

Slučajevi Leutar, Delalić, Vukelić, Jugović - samo su neka od mnogobrojnih nerešenih ubistava u BiH, za koja se veruje da bi kriminalac Darko Elez (41) mogao da progovori, nakon što je sklopio "dil" sa tužilaštvima BiH i Srbije za manju kaznu zatvora.

Osuđen je na 15 godina zatvora zbog priznanja da je jedan od organizatora kriminalne grupe je izvršila najmanje četiri ubistva, ali i mnogobrojna razbojništva i pranja novca.

Elez je 3. marta ove godine iz Srbije izručen BiH radi vršenja istrage da je bio na čelu kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića Tigra, Miloša Ostojića, ali i planiranja likvidacije Zlatana Đuka i Miloša Božovića, kao i tri iznude.

On je tada negirao umešanost u ova ubistva, čak je i tada pred Sudom BiH rekao da je saglasan sa time da mu se odredi pritvor kako bi se istraga što pre okončala.

Kako su pisali mediji, očekuje se da Elez direktno poveže Dijanu Hrkalović s likvidacijom čuvenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, advokata Luke Bojovića, Filipa Koraća, ali i mnogih drugih. Do sada je otkrio gde se nalazi zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, koji je osumnjičen za ubistvo 2006. godine predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite.

Predmet Lutka

Inače, u predmetu "Lutka" 15 osoba je osuđeno na 118 godina zatvora, a najveću kaznu dobio je Bojan Cvijan, nekadašnji šef Odseka za droge Sipa. Elez je označen kao organizator te kriminalne grupe, koja je prema dosadašnjim presudama, odgovorna za ubistvo Borisa Govedarice i Zorana Goluba Čarame koji su izrešetani automatskim puškama, Vladimira Vlatka Mačara koji je raznesen u ekploziji MPUD-a, a u kojoj su koletarerne štete bili Rade Magazin i Milan Vlaškić. Ova grupa je takođe odgovorna i za pokušaj ubistva Đorđa Ždrale.

Pljačke od po nekoliko miliona

Kriminalnoj bandi su na teret stavljene i spektakularne pljačke u iznosu od 2,2 miliona evra iz kombija Privredne banke Sarajevo u junu 2006. godine, 670.000KM iz "Pošte 2" u Sarajevu 2008. godine. Iz kombija "Pavlović International" banke u avgustu 2005. godine, ova kriminalna grupa uzela je 1.8 miliona KM, a izvršili su i pokušaj pljačke iz poslovice Nove banke u Istočnom Sarajevu u iznosu od 2,2 miliona KM u novembru 2005. godine. Ovoj kriminalnoj grupi se na teret stavlja i pranje novca.

Prema optužnici, Darko Elez je bio direktni izvšilac nekoliko likvidacija i pljački.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad