30°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Happy BSC

KAKO JE ORGANIZOVANA OVAKVA PRESUDA RATKU MLADIĆU: Sve činjenice otkrivene u "Na pravom mestu"!

Predstavnik Rusije javno je rekao na savetu bezbednosti, da smatra da je ova presuda Ratku Mladiću samo nastavak politizacije međunarodnog rezidualnog mehanizma. Da li je sve bilo isplanirano mnogo pre objavljivanja presude generalu Ratku Mladiću pogledajte u emisiji "Na pravom mestu".

Sin Ratka Mladića izrekao je teške reči nakon presude njegovom ocu. Kako kaže Darko, spreman je na novi plan koji će doprineti objektivnijem suđenju. Smatra da nema mesta odustajanju i da se borba nastavlja!

- Ova presuda je za našu porodicu jako teška zato što ćemo još neko vreme biti bez Ratka. Nije bilo lako ovo poslušati, iako smo bili pripremljeni na ovakav razvoj događaja. Presuda je bolja nego što je bila prvostepeno – imamo jedno utemeljeno mišljenje koje oslobađa generala Ratka Mladića od svih optužbi osim od jedne najlakše. Mi smo sada spremni da nastavimo borbu za njegovu slobodu. Uradićemo detaljnu pravnu analizu presude. Od velike pomoći nam je izdvojeno mišljenje predsedavajućeg. Imamo vremena na raspolaganju, samo da nam general poživi, da izdrži još. Nadam se da ćemo uspeti da dokažemo da je ovo jedna politička presuda koja je kreirana i pre nego što je ovaj sud i osnovan, rekao je Darko Mladić.

U emisiji "Na pravom mestu" gostuje i Aleksandar Šešelj koji je rekao svoj jasan stav o novonastalom događaju.

- U lažnom sudu sve je lažno. Nametana je krivica na ceo srpski narod i da je Republika Srpska jedna tvorevina koja se rodila iz tog genocida. To je osnovni cilj suđenja Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću. Mladić je neko ko je bio vođa srpskog naroda u borbi za slobodu, rekao je.

- Koliko je bilo organizovano to juče i prekjuče govori činjenica o rušenju pravoslavne crkve u Konjević polju. Kako se to moglo dogoditi baš na taj dan. To je vandalizam. Zar hoće neko da nas ubedi da sa tom starom bakom nije se moglo dogovoriti, bez obzira što se radi o njenoj privatnoj imovini. Sve je to bilo namešteno da svet se zgrozi – rekao je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

NE PROPUSTITE

VUČIĆ SA FRANCUSKIM NAČELNIKOM GENERALŠTABA: Dobar razgovor o jačanju vojne saradnje i zajedničkim operacijama pod okriljem EU!

NOVI KORONA PRESEK: Sedam pacijenata preminulo od posledica virusa

JOCIN OTAC OBJAVIO PRELEPE VESTI: Mali violinista se PROBUDIO IZ KOME, kršten u bolnici na Spasovdan!

Proslava KRSNE SLAVE PRESTONICE! Liturgija u Vaznesenjskoj crkvi! (VIDEO)

VAŽAN SASTANAK: Petković sa ambasadorom Kipra o Kosovu i Metohiji

POČELO SUĐENJE ZA SMRT BICIKLISTE KOD NIŠA: Ubio ga, pokušao da sakrije telo u šumarku - pa seo i popio 10 piva!

- Mislim da je reakcija srpskog naroda na presudu Ratku Mladiću pokazala da su ta vremena kada smo mi bili poniženi, kada smo se bojali prošla i da je svima jasno šta su glavni ciljevi, ne samo Haškog tribunala, već i EU, NATO pakta i svih ostalih Zapadnih sila, nastavio je.

- Zašto Srbe? Zato što oni nas vide kao "male Ruse". Mi ne pripadamo njihovom kodu. Mi nikada nismo i nećemo postati članovi EU, nezato što nećemo ispuniti ovo, ili ono poglavlje, ili nećemo priznati Kosovo, mi nećemo biti tamo, jer postoji barijera između srpskog naroda i EU - pre svega kulturološka. Oni ne žele "male Ruse" u svom okrilju. U tom strahu pod pritiscima i ucenama koji dolaze sa Zapada je uvek samo jedan cilj: Odricanje od Kosova i Metohije i priznavanje te otkinute, odmetnute teritorije kao posebne države, objasnio je Aleksandar Šešelj.

Nikola Šainović, nekadašnji premijer i potpredsednik vlade Jugoslavije smatra da je postojao i "još crnji" scenario koji se mogao dogoditi na suđenju generalu Ratku Mladiću:

- Dobro je da nije gore. Mogla je da se proširi odluka o genocidu na ovih drugih šest opština sa idejom da se generalizuje genocid koji bi se pripisao Srbima. Presuda Ratku je donela tešku presudu svima, ali nije proširila priču koja je već dovoljno loša. Na Ratka pada i deo tereta koji su drugi uradili.

Ostalo je pitanje koje se proteže: Kada ćemo moći sa sigurnošću da tvrdimo da je osuđivanje Srba za zločine koje nisu proširili gotovo? Odgovor na to pitanje, kratko i jasno rekao je Nikola Šainović:

- Tek kada se ukine i nestane tribunal moći ćemo da kažemo da je gotovo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar