15°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/anabrnabic

Izvor: Tanjug

ANA BRNABIĆ SA AMBASADOROM RUMUNIJE: Razmatrani NOVI PROJEKTI železnice!

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom.

Na sastanku je iskazana posvećenost daljem unapređenju bilateralne saradnje i razmotreni projekti putne i železničke infrastrukture - izgradnja brze saobraćajnice Temišvar-Pančevo, obnova železničke infrastrukture, kao i efikasnije korišćenje plovnog puta Dunava.

VAŽNO

NE PROPUSTITE! VUČIĆ SE VEČERAS OBRAĆA IZ BRISELA uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine!

VUČIĆ POLOŽIO VENAC JUNACIMA SA KOŠARA: Beskrajno vam hvala na časti koju ste dali Srbiji (GALERIJA)

ANA BRNABIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Neka KiM ne meša našu FLEKSIBILNOST sa kukavičlukom!

OLGICINA ŠKOLA: KAKO POSTATI LAŽNI DOKTOR? Bodi pile, kupi diplomu i nikako ne izdaj račune!

Ovi projekti bi doprineli, ne samo boljoj povezanosti, već i povećanju bilateralne privredne i trgovinske saradnje, zaključeno je na sastanku.

Ambasadorka Davidoju je u oblaszi energetike posebno istakla projekat izgradnje gasne interkonekcije Srbija - Rumunija, koja bi doprinela diverzifikaciji u oblasti snabdevanja gasom u regionu.

Brnabić je podsetila da je ostvarena dobra saradnja u okviru projekta zaštite životne sredine, i zahvalila za iskustva Rumunije u ovoj oblasti, te dodala da je za Srbiju od izuzetnog značaja kontinuirano zalaganje Rumunije da Srbija bude deo evropske porodice i tehnička podrška u procesu evrointegracija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar