13°C

Beograd

Photo: MUP Srbije

Izvor: Happy BSC

VULIN: Hvala Kirgiskoj republici na poštovanju Srbije i nepriznavanju Kosova!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom Ministarstva za vanredne situacije Kirgiske Republike, gospodinom Ažijekev Bobek Ergeševičem o unapređenju saradnje u oblasti vanrednih situacija.

Kirgiska strana inicirala je posetu Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju uspostavljanja saradnje Ministarstva za vanredne situacije Kirgiske Republike i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

VAŽNO:

ĐUKANOVIĆ OŠTRO REAGOVAO NA ZAKON U SREBRENICI: Ovo što je Valentin Incko uradio u BiH je totalno kukavički! (VIDEO)

SASLUŠANA ČETVORICA ZA SILOVANJE DEVOJKE: Požalila se majici da je napastvovana na rođendanu - okrivljeni se branili ćutanjem!

REAKCIJA MUZEJA ŽRTAVA GENOCIDA NA ODLUKU INCKA: To je suprotno istorijskim činjenicama!

ANA BRNABIĆ O NESREĆI NA KARABURMI: Šta god kažete biće suvišno - to što je ovaj čovek uradio je UŽASNO!

Ministar Vulin se na početku zahvalio Kirgiskoj Republici na prinicipijalnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo. Takođe, istakao je da je veoma počastvovan iskazanom inicijativom ministra Bobek Ergeševiča, za unapređenje saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija.

U razgovoru sa ministrom Bobek Ergeševičem, ministar Vulin je naglasio da je ova poseta novi podstrek za intenziviranje saradnje dva ministarstva, kao i da je Ministarstvo unutrašnjih psolova Republike Srbije otvoreno da u narednom periodu unapredi bilateralnu saradnju uspostavljanjem direktnog kontakta u cilju obezbeđenja efikasnog upravljanja vanrednim situacijama i smanjivanju rizika od katastrofa.

Ministar Bobek Ergeševič se zahvalio ministru Vulinu što je stvorena prilika da se upoznaju i razmene iskustva kao i da se upoznaju sa radom Srpsko-ruskog humanitarnog centra, za koji su čuli da je najbolji u pružanju humanitarne i spasilačke pomoći, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Ministar Vulin je istakao da mu je velika čast što je Srpsko-ruski humanitarni centar prepoznat od strane Kirgiske Republike kao eminentni i profilisani centar u ovom delu Evrope i predložio je zajedničko učešće na međunarodnim i regionalnim vežbama, kao i razmenu iskustva i organizaciju obuka.

Dva ministra su se osvrnula i na migrantsku krizu, koja je postala aktuelna i u Kirgiskoj Republici. Ministar Vulin je u razgovoru preneo iskustva Republike Srbije i primere Ministarstva unutrašnjih kao odgovor na migrantsku krizu, što je dovelo do smanjenja broja migranata u Republici Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar