22°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Izvor: Novosti, happy bsc

VUČIĆ: PONOSAN SAM NA KOMPRESORSKU STANICU - Imamo preko 80.000 gradilišta i NAJJEFTINIJU ELEKTRIČNU ENERGIJU U EVROPI! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi radove na izgradnji kompresorske stanice Velika Plana.

VAŽNO:

SAVETNIK ZA ISTRAGE U "VIKEND JUTRU": Mafijaši NAMEŠTAJU PRIČU da bi se politički udarilo na predsednika Vučića!

MALI O NOVOJ POMOĆI ZA GRAĐANE: Sistem za prijavljivanje, i kada možemo da očekujemo novac na računima!

MINISTAR MOMIROVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: Imamo jaku medicinsku ustanovu u Užicu - dobro sam!

Dodik: Bakir ide u lov na veštice, a BiH puca po šavovima!

Reč je o stanici koja se gradi u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

STOPA RASTA 13,5

- Što se tiče procene stope rasta, prvi kvartal je plus 1,7, više od očekivanog a sad mi smo očekivali 10,6 za drugi kvartal a tako je i u MMF a mi se nadamo da to bude 13,5 a ja sam se ponadao da može i više.. Danas popodne imaćemo procenu oko 16-17 sati popodne... Ja ću to da slikam, pa da okačim na Instagram, na stori - rekao je predsednik danas u Velikoj Plani, posle obilaska kompresorke stanice koja će sprečavati gubitak gasa na putu do potrošača.

NEMA ZIME ZA NAS ŠTO SE TIČE GASA

Na pitanje da li će cena gasa biti jeftinija Vučić je odgovorio:

- Ne mogu to da kažem. Veoma sam uplašen zbog najavljenih karbon taksi,ali se nadam da ćemo imati dovoljno snage da to prevaziđemo. Zato sam srećan što u Srbiji imamo i bakra i čelika. Cena gasa se formira na svetskom tržištu, ali više od 100 dolara je jftiniji gas za nas, zahvaljujući Rusima. Što se tiče kvaliteta gasa, kod nas je odličan. Velika je borba za novac, nagledaćemo se mi cirkusa u narenim godinama, ogromne su promene, bogati žele da zadrže novac. Što se tiče gasa, nema zime za nas - rekao je Vučić.

VUČIĆ: PONOSAN SAM NA KOMPRESORSKU STANICU

- Ponosan sam na činjenicu da se danas nalazimo ovde. Kada kažemo narodu kompresorska stanica, 99 odsto ljudi ne zna o čemu se radi, kao što ni ja nisam znao. Ali bez ove stanice, mi ne bismo mogli da imamo uravnotežen gas. Rešavamo veliki problem svake zemlje, energetsku efikasnost.

Imamo najeftiniju električnu energiju u celoj Evropi. A to sve zato što proizvodimo najviše struje u regionu. Makedoniji prodajemo struju. Rastu i naše potrebe za električnom energijom,imamo sve veći broj fabrika, povezujemo veliki broj gradova - rekao je Vučić.

Mi ovakav gasovod nismo izgradili 70 godina, mi o tome ne pričamo, kao da se stidimo ovoga. A gasovod je žila kucavica - naglasio je predsednik Srbije.

- Ovaj projekat je od izuzetnog značaja i hvala našim i ruskim kompanijama na trudi i radu, kao i što rade u teškim uslovima. Imam strah da nećemo stići do oktobra da završimo, zato vas molim da radimo i u ovim uslovima. Uradićemo ogroman posao za našu zemlju, a i zarađivaćemo na gasu koji bude prolazio kroz našu zemlju - zaključio je Vučić.

BOCAN HARČENKO: SVE ĆE BITI ZAVRŠENO U OKTOBRU

- Veoma sam zadovoljan, kompresorska stanica pokazuje da se gasovod razvija u skladu sa ugovorima i tempom o kome smo pričali 1. januara ove godine. Nema ni crvasumnje da će sve biti završeno u oktobru. Srbija će postati tranzit za gasovod- rekao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i dodao da je ovo evropski projekat u Srbiji.

Svim radnicima veliko hvala, teško je pronaći odgovarajuću reč kojom bi opisao ovaj doživljaj, zaista upečatljivo - naglasio je Bocan Harčenko.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA

- Veoma sam zadovoljan, godinama smo čekali na ovakve projekte, gasovod je jedan od njih - rekao je Vučić.

- Velika stvar za Srbiju, Bugari takođe završavaju svoj deo kada i mi - rekao je predsednik.

Kako predsednik ističe, bitno je ići sa primarnom mrežom, dok se ne dođe do čelika i plastike.

- Treba da napravimo sve da bude jeftinija varijanta - konstatovao je Vučić.

Među radnicima je bilo i nešto Rusa, kao i Slovenaca. On je sa njima razgovarao na ruskom jeziku i poželeo im srećan rad i u nastavku radova.

Trenutno radi i 70 Turaka na gasovodu , a Vučić je naglasio da su oni dobri radnici, ali da je problem što u Srbiji više nemamo ni mesara ni tesara.

- Preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku imamo u Srbiji - rekao je Vučić.

- Biće mnogo bolje nego što je bilo, biće urađeno kao pista! - rekao je predsednik i zahvalio se svima.

- Izgradili smo gasovod granica Bugarske i Mađarske i trenutno se nalazimo na kompresorskoj stanici Velika Plana, ova stanica se sastoji od donje i gornje strane, u gornjem delu se nalazi gas visokog pritiska, a u donjem pomoćni objekti. Kompresorske jedinice su srce ove stanice - rekao je glavni izvođač radova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar