20°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

Samo u "VIKEND JUTRU": "Zahvaljujući glavnom kuvaru bosanski lonac ponovo kuva! OPASNA IGRA-CILJ JOJ JE RAT U REGIONU!"

Gosti jutarnjeg programa na Happy televiziji su bili: Dejan Mastilović - Urednik izdavačke kuće "Filip Višnjić", Branko Lukić, advokat, prof dr Miloje Pršić – istoričar i Dževad Galijašević stručnjak za bezbednost i terorizam.

Oni su analizirali sramni Inckov zakon o  zabrani negiranja genocida u Srebrenici i njegovim posledicama za stabilnost ne samo BiH već i čitavog regiona. 

VAŽNO:

PRITVOR ISTIČE U PONEDELJAK: Danas se očekuje optužnica protiv Belivukove grupe

DA SE NE ZABORAVI! Odata počast žrtvama ustaškog zločina u Glini

U OVIH SEDAM OPŠTINA MANJE OD 30 ODSTO VAKCINISANIH: Kada dođe sledeći talas, oni su prvi na udaru!

Danas Srbi slave Ognjenu Mariju: Ko slavi ovu svetiteljku, siguran je u letinu! Ko se ogreši o njen dan, teško njemu!

-Postoji zabluda da je čitav taj postulat usmeren na Republiku Srpsku i da će samo RS plaćati cehove tog priznanja ili tog događaja. Međutim, Srbija je uvek krajnja meta svih ovakvih aktivnosti koje dolaze od strane zapadne politike. Od Srbije se očekuje da bude ponizna. Incko je pokazao da ne postoji država BiH. On je uspeo da dovede zemlju na ivicu rata. Niko ne zna u kom će pravcu sve ovo ići i šta će se dalje dešavati. Alija Izetbegović je govorio “Mirno spavajte, rata neće biti”, a sa druge strane je pravio stranačke vojske u Sarajevu.  Srebrenica je teška priča i mora da se ispriča. Ovim zakonom je namera da se zabrani razgovor, dijalog.  Problem seže od ranije. Nisu dati odgovori na neka suštinska pitanja, a to su: Kakva je uloga Alije Izetbegovića bila u razmeni stanovništva između Srebrenice i Krivaje? To piše u izveštaju Gideona Grajfa. Kakva je uloga samih zapadnih službi, pogotovo Francuske?  Zašto je sve to Alija uradio? Mnogo odgovora nije dato. Stranci žele da se pritiska srpski etnički proctor u Crnoj Gori, BiH, Srbiji,  a Bakir želi da amnestira svoga oca i njegovu  katastrofalnu politiku koja se igrala rata i mutila po Srebrenici. Incko nije diktator već razbojnik iz zasede! Sada postoji vrlo žestok sukob Bošnjaka i Srba. Mi ćemo tražiti pomoć predsednika Vučića. Njegov zadatak je i da drži Srbe na okupu. Bošnjaci imaju pravo na drugačiji pogled. Ovo pitanje ima svoj bezbednosni aspekt. Svetski lonac krčka. Sve to stvara idealne uslove da se u BiH pusti krv. Mi smo najzainteresovaniji za taj sukob.  U Ustavu BiH ne postoji ovakva mogućnost da Visoki predstavnik donosi zakon. Ne postoji ličnost koja može da donosi zakone-rekao je Dževad Galijašević. 

-Nikada nismo osporili da se u Srebrenici nije desio zločin. Namera nam je bila da dokažemo da nije bilo genocida. Znamo kakva je presuda za generala Mladića jer nismo uspeli da ubedimo sudije u to. Nisam  političar i nisam neko ko brani sistemski, branio sam pojednica- generala Mladića.  Jasni su dokazi da general Mladić u tom periodu nije ni bio u Srebrenici.  Mladić je tada bio u Srbiji i nije mogao da komanduje vojskom.  Priča o genocidu i o Inckovom zakonu je zapravo priča o politici.  Zahvaljujući glavnom kuvaru bosanski lonac ponovo kuva! Situacija je vrlo teška i napeta. Danas ćemo da vidimo šta će Skupština RS da danas donese. Ne treba olako shvatiti, ovo je Inckov kukavički gest. Izabrao je momenat pre nego što će otići sa pozicije. On tvrdi da je sam doneo odluku, on je Visoki predstavnik, ali  on treba da se konsultuje sa nekim oko odluka.  Ovde su načinjeni formalno pravni postupci. Formalno pravni propusti.  Ukoliko to nije tačno, onda je  Incko slagao. Istina mora da se utvrdi i da se ustanovi da li je on za to plaćen.  Opšte je poznato da se tu mešetarilo i novcem. Valentin Incko je minoran lik, nije značajan političar u Austriji, ali je uspeo da do kraja napravi haos u BiH. Ludilo koje može da se koristi i u druge svrhe. Srbiji odgovara stabilna Bih. trenutno je jako opasna situacija. Mislim da u celoj BiH postoje snage koje su sposobne da spreče sukobe. Imamo dva isključiva tabora. Nadam se da to neće odvesti u oružane sukobe.  Ovo je vrlo opasna igra na koju stranci računaju. Igrali su na to da prodube sukobe. Cilj im je novi rat-rekao je advokat Lukić. 

PROČITAJTE JOŠ:

VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 30. JUL: Veoma toplo vreme, ali sa promenljivim vetrom!

SITUACIJA JE ALARMANTNA! Više šumskih požara na području Nikšića

AMSS PORUČUJE: Oprezno u saobraćaju zbog visokih temperatura

-Ne možemo da verujemo zapadnim silama. Skloni su da potpišu i obećaju nam sve što njima odgovara. Zamislite Evropu, imamo narod koji je stradalnički, a javno mnjenje njihovo ne mrda. Niko ne priča o ugroženosti srpskog naroda. Politika ova je igrarija. Nadam se da pamtimo sve što se dešavalo za vreme u Prvom srpskom ratu. Ovo je kontinuitet jedne priče. Zapad hoće da pokori sve slobodoljubive narode na ovim prostorima. Mi imamo miroljubivu politiku. To ne odgovara zapadu. Zapad hoće da pokori Srbiju zbog NATO politike. Ovo je predvorje vražijih događanja. Srbi moraju da ispolje apsolutno jedinstvo. Mi nismo genocidan narod. Pretpreli smo ogromne žrtve u kontinuitetu-rekao je Pršić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar