23°C

Beograd

Photo: Srbija.gov.rs, Tanjug

Izvor: tanjug

Brnabić sa državnim sekretarom nemačkog MIP-a: Podrška Nemačke je od izuzetnog značaja za Srbiju!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Migelom Bergerom o unapređenju bilateralnih odnosa dve države, reformskom procesu u Srbiji, njenim evropskim integracijama, kao i o unapređenju saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

VAŽNO:

VUČIĆ U VELIKOJ PLANI: Ponosan sam - Imamo preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku i NAJJEFTINIJU ELEKTRIČNU ENERGIJU U EVROPI! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ ZLATNE MEDALJE

SAVETNIK ZA ISTRAGE U "VIKEND JUTRU": Mafijaši NAMEŠTAJU PRIČU da bi se politički udarilo na predsednika Vučića!

MALI O NOVOJ POMOĆI ZA GRAĐANE: Sistem za prijavljivanje, i kada možemo da očekujemo novac na računima!

Evropske integracije su strateški cilj i ključni prioritet Srbije, istakla je predsednica vlade i dodala da očekuje da će tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije biti otvorena još dva klastera, što bi, kako je objasnila, bio pozitivan signal za našu zemlju i čime bi se adekvatno valorizovali do sada preduzeti reformski koraci Srbije.

Istakla je da je podrška Nemačke u reformskom procesu i evropskim integracijama od izuzetnog značaja za Srbiju, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Kada je u pitanju vladavina prava, objasnila je da je ta oblast jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije i da je vlada u prethodnom periodu demonstrirala svoju posvećenost daljem sprovođenju reformi, kako bi pravosuđe i njegove institucije bile odgovorne, efikasne i nezavisne.

PROČITAJTE JOŠ:

SVE O HIBRIDNIM VOZILIMA U "VIKEND JUTRU": Održavanje, registracija i osiguranje su JEFTINIJI, a vozi se kao i bilo koji automobil!

KRKOBABIĆ U "VIKEND JUTRU": Sarađujemo sa SPC i SANU za novi projekat dodele kuća na selu - a POMAŽE I PREDSEDNIK VUČIĆ!

PRITVOR ISTIČE U PONEDELJAK: Danas se očekuje optužnica protiv Belivukove grupe

Danas Srbi slave Ognjenu Mariju: Ko slavi ovu svetiteljku, siguran je u letinu! Ko se ogreši o njen dan, teško njemu!

Govoreći o prilikama u regionu, predsednica vlade je naglasila da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine, važnog za stabilnost celokupnog regiona, ali je dodala da postoji velika zabrinutost zbog aktuelne situacije i najnovijih pritisaka Prištine na srpske povratnike.

Predstavnik nemačkog šefa diplomatije istakao je značaj dijaloga između Beograda i Prištine i naveo da će Nemačka nastaviti da pruža punu podršku ovom procesu, kako bi se pronašlo konstruktivno rešenje, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Berger istakao je da Nemačka već konstatuje pozitivne korake koje Srbija sprovodi u fundamentalnim oblastima, ali i da će nastavak reformi, a koje zahtevaju, pre svega, vreme i posvećenost, doneti ključne benefite građanima Srbije.

On je naglasio da će Nemačka nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Kada je u pitanju saradnja u regionu, na sastanku je istaknuta važna uloga i doprinos Nemačke unapređenju saradnje u regionu Zapadnog Balkana, pre svega, kroz inicijativu „Berlinski proces“. Predsednica Vlade je apostrofirala posvećenost Srbije stvaranju Zajedničkog regionalnog tržišta i značaj koju pridajemo inicijativama koje za cilj imaju jačanje stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog povezivanja u regionu, dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar