20°C

Beograd

Photo: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Izvor: Happy BSC

MINISTARKA KISIĆ U POSETI JAGODINI: Cilj jeste Srbija bez barijera, Srbija jednakih mogućnosti za sve građane!

Jedan od osnovnih ciljeva Vlade i resornog ministarstva jeste Srbija bez barijera, Srbija jednakih mogućnosti za sve građane, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević prilikom posete preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost pet" u Jagodini.

VAŽNO:

VUČIĆ U VELIKOJ PLANI: Ponosan sam - Imamo preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku i NAJJEFTINIJU ELEKTRIČNU ENERGIJU U EVROPI! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ ZLATNE MEDALJE

SAVETNIK ZA ISTRAGE U "VIKEND JUTRU": Mafijaši NAMEŠTAJU PRIČU da bi se politički udarilo na predsednika Vučića!

MALI O NOVOJ POMOĆI ZA GRAĐANE: Sistem za prijavljivanje, i kada možemo da očekujemo novac na računima!

Ona je istakla da joj je izuzetna čast što je posetila preduzeće, koje je primer dobre prakse kako u društveno odgovornom radu, tako i u pogledu podrške osobama sa invaliditetom, navodi se u saopštenju.

Podsetivši da je na početku pandemije Kovid 19 to preduzeće zaustavilo radni proces i posvetilo se izradi 30.000 zaštitnih maski, koje je potom doniralo gerontološkim centrima, Kisić Tepavčević je navela da je to bio izuzetan humani gest.

Kisić Tepavčević je istakla da je u toku ove godine Ministarstvo izdvojilo 175 miliona dinara za podršku poboljšanju uslova rada u preduzećima koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom.

Preduzeću "Budućnost pet" u toku ove godine Ministarstvo je opredelilo 12 miliona dinara, za podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom i poboljšanje uslova rada.

U prethodnih pet godina Ministarstvo je ovu firmu podržalo sa oko 40 miliona dinara, navela je Kisić Tepavčević i dodala da u tom preduzeću radi 56 osoba, od kojih je 31 osoba sa invaliditetom.

Na teritoriji grada Jagodine postoji 10 udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, sa preko 1.500 članova.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržava rad ovih udruženja i u prethodnom petogodišnjem periodu izdvojilo je oko 11 miliona dinara za njihov rad.

Vlasnica preduzeća "Budućnost pet" Jelica Stamenković zahvalila je ministarki Kisić Tepavčević na poseti preduzeću, koje je osnovano sa ciljem pružanja pomoći osobama sa invaliditetom, uz veliku podršku i pomoć Ministarstva i Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Stamenković je navela da to preduzeće zapošljavanjem osoba sa invaliditetom stvara uslove za njihov jednak i ravnopravan položaj u društvu.

Preduzeće "Budućnost pet" obišle su i državna sekretarka Stana Božović, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i v.d. pomoćnica u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar