20°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: Tanjug

ODRŽAN SASTANAK: Seleković- Berger! Nemačka jedan od najznačajnijih partnera Srbije!

-  Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Nemačke Migelom Bergerom o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, evropskim integracijama i saradnji u regionu zapadnog Balkana.

PROČITAJTE JOŠ:

SVE O HIBRIDNIM VOZILIMA U "VIKEND JUTRU": Održavanje, registracija i osiguranje su JEFTINIJI, a vozi se kao i bilo koji automobil!

KRKOBABIĆ U "VIKEND JUTRU": Sarađujemo sa SPC i SANU za novi projekat dodele kuća na selu - a POMAŽE I PREDSEDNIK VUČIĆ!

PRITVOR ISTIČE U PONEDELJAK: Danas se očekuje optužnica protiv Belivukove grupe

Danas Srbi slave Ognjenu Mariju: Ko slavi ovu svetiteljku, siguran je u letinu! Ko se ogreši o njen dan, teško njemu!

- Selaković je bilateralne odnose ocenio kao veoma dobre, istakavši da njima, u velikoj meri, doprinose i lični i prijateljski odnosi predsednika Vučića i kancelarke Angele Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, posebno je izrazio zadovoljstvo što se uskoro očekuje poseta kancelarke Merkel Srbiji, te da se priprema zaključivnaje više međudržavnih sporazuma, naročito u oblasti kulture, obrazovanja i nauke.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Selaković je rekao da je Nemačka jedan od naših najznačajnijih ekonomskih partnera i u tom kontekstu ukazao na značaj saradnje sa Nemačkom u oblasti dualnog obrazovanja.

Istakao je i da je jedan od važnih interesa Srbije povećanje investicija u infrastrukturne projekte.

Šef srpske diplomatije podvukao je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio Nemačkoj, kao jednom od najznačajnih političkih partnera, na podršci koju pruža politici proširenja i unapređenje političkog dijaloga Srbije i regiona sa EU.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Selaković se osvrnuo na značaj "Berlinskog procesa" napomenuvši da je taj forum u značajnoj meri doprineo ubrzanju određenih procesa i stvaranju neophodnih uslova za bliže povezivanje u našem regionu.

Ministar je uputio i izraze saučešća Nemačkoj zbog žrtava u poplavama koje su nedavno pogodile tu zemlju, te ponovio da je Srbija spremna da pruži pomoć u otklanjanju njenih posledica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar