7°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Telemaster

Izvor: Happy BSC

STEFAN BOŠKOVIĆ ZA "TELEMASTER": Među mladima postoji težnja za unapređem odnosa Srbije i Hrvatske

Golden Rose ad

Među učesnicima današnjeg skupa o srpsko-hrvatskim odnosima  bio je i Stefan Bošković iz Centra za spoljnu politiku u Beogradu. 

On je za "Telemaster" pričao o opštim zaključcima skupa. 

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još 238 novozaraženih!

-Zaključci su svakako da volja koja je prethodila potpisivanju sporazuma iz 1996. godine mora postojati i danas u odvijanju i poboljšanju odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske.  Mora da postoji volja za održanjem dobrih međususedskih odnosa koji bi trebalo da se stalno poboljšavaju. 

-Mnogo je tu nerazrešenih pitanja. Neka su rešena, neka čekaju da budu rešena.  Ta pitanja su bitna, kao što su sudbina nestalih, status manjina, pitanje granice... To su vrlo značajna pitanja. Položaj nacionalnih zajednica u obe države je takođe prioritetno pitanje, ali i položaj raseljenih lica iz procesa dezintegracije. 

PROČITAJTE JOŠ:  VLADA SRBIJE donela odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom potoku i Zvečanu

-Aktuelni bilateralni odnosi govore nam da postoji ekonomski napredak. Mislim da bi trebalo da insistiramo na poboljšanje političkog odnosa. I ne samo Srbije i Hrvatske, već i BiH kao i uključivanje Crne Gore. Danas smo mogli da čujemo niz predloga. Među mlađim generacijama postoji  želja za unapređenjem odnosa. U političkom domenu je potrebno da se nađe zajednička tačka.  Treba početi od toga da se prihvati prošlost i nastavi dalje-rekao je Bošković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad