1°C

Beograd

Photo: HappyBSC/šešelj

Izvor: Happy BSC

DR VOJISLAV ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija mora da bude odlučna kada je u pitanju sudbina srpskog naroda!

U emisiji "Dobro jutro Srbijo" govorilo se o trenutnim dešavanjima u zemlji i regionu.

Dr Vojislav Šešelj, lider SRS-a istakao je svoje mišljenje na ovu temu.

PROČITAJTE JOŠDAČIĆ PORUČIO: Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje Srba na KiM

- Kurti nema uzlaznu strategiju.  Državna dužnost je da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji. Postoje situacije kada se rat nije mogao izbeći, 1999. godine na primer.

- Stvari se sada menjaju. Odnos snaga u svetu je drugačiji. Sada je Kina najjača. Trenutno se Zapadne sile uključuju protiv Kine.  Ne može više niko sa Kinom izaći na kraj u konvencionalnom smislu.

PROČITAJTE JOŠPOLITIKOLOG ALEKSANDAR PAVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Evropska unija je geopolitički interes!

- Nama je sreća što imamo dobru saradnju sa Kinom i Rusijom.  Kurti povlači poteze i njemu Amerikanci sugerišu sa strane.  Treba nam srpsko jedinstvo, ali svi relevantni faktori su protiv toga. Stanje u partiji se čisti pre kongresa- izjavio je Dr Vojislav Šešelj.

- Srbi na Kosovu ne treba da napadnu na provokacije. Srbija ima snažne argumente pred Ujedinjenim nacijama i stranim silama. Srbija je u potpunosti uložila novac za izgradnju gazivoda. Albancima je apsolutno zabranjeno da uvode vojne snage na Kosovo.

PROČITAJTE JOŠMinistar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Njujorku sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom!

-Sad treba NATO da se izjasni da li njihova garancija nešto znači. Treba ukazati na činjenično stanje. Srbija mora da interveniše ako nas opet napadnu.

-Srbija mora da bude odlučna kada je u pitanju sudbina svog naroda. Šta god se sa zapadom potpisuje mora se razmišljati šta se iza toga krije- istakao je Dr Vojislav Šešelj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad