11°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Telegraf

DAČIĆ: EU bi trebalo da sankcioniše onu stranu koja krši Briselski sporazum!

Golden Rose ad

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je protiv prekida dijaloga s Prištinom i istakao da Beograd to ne sme da učini, ali da mora da traži da se Evropska unija izjasni da li stoji iza Briselskog sporazuma u čijem je postizanju posredovala i čiji je garant.

Dačić je rekao da mu je neshvatljivo da posle toliko godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, samo Srbija poštuje dogovoreno.

PROČITAJTE JOŠ: EDIJA RAMU UZ NAJVEĆE POČASTI DOČEKAO ALJBIN KURTI!

- Neshvatljivo je da je samo Srbija bila konstruktivan faktor, a da je druga strana odbila da primeni ono što je naš razlog prihvatanja sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština - istakao je Dačić.

On je ukazao da se EU „niti čuje, niti oglašava“, već samo upozorava obe strane, a trebalo bi da upozorava ili sankcioniše onu stranu koja krši sporazum.

Podsetio je da su prošle nedelje kosovske vlasti bez ikakve najave upale na sever Kosova, što je direktno kršenje svih dogovora.

PROČITAJTE JOŠ: EU očekuje Vučića i Kurtija u Briselu do kraja nedelje

- Pravo je pitaje da li EU misli da je Brioselski sporazum aktuelan ili nije i pošteno je da nam to kažu - zaključio je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad