1°C

Beograd

Photo: PRINTSCREEN/FACEBOOK Goran Rakić

Izvor: Novosti

GORAN RAKIĆ: U interesu našeg naroda je da izađe u što većem broju na izbore

Srpska  lista donela je odluku da učestvuje na lokalnim izborima koji se sutra održavaju na Kosovu i Metohiji i pozvala građane da što masovnije izađu na njih, saopštio je Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Odluka je doneta, kaže "nakon teških razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji je bio spreman da ih čuje i sasluša".

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ: Suština politike SNS je da Srbija bude nezavisna i slobodna

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe.

- Naš stav je bio da ne izlazimo na izbore, pogotovo mi sa severa zbog situacije, kada je neko zeleo da isprovocira Srbe dan pred izbore. Stav posebno Srba sa severa Kosova bio je da ne izađemo na izbore i to zbog kršenja naših prava, zbog upada jedinica ROSU, upotrebe oružja, ugrožavanja mira, presude Teodosijeviću, napada na crkve i naše svetinje. Davali smo argumente zašto da i zašto ne. Predsednik je bio spreman da prihvati našu odluku - rekao je Rakić navodeći da je ipak odlučeno da se ide na izbore.

- Doneli smo odluku da izađemo na izbore sutra jer želimo da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštuju Briselski sporazum. Uvek neko želi da optuži nas ili Vladu Srbijje da ne poštuju taj sporazum.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić sutra na obeležavanju Dana BIA

- Pozivam građane da što masovnije izađu na izbore. Neću da kažem za koga da glasaju zbog predizborne ćutnje, ali narod odlično zna za koga će da glasa - rekao je Rakić.

- Ukoliko u toku novembra meseca ne započnu razgovori o formiranju Zajednice srpskih opština, obaveštavam sve relevantne faktore u Prištini i beogradu i Briselu da ćemo napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima na severu i podneti ostavke.

PROČITAJTE JOŠ: AUTORSKI TEKST IVICE DAČIĆA: PRITISCI NA VUČIĆA KAO BES NEMOĆNIH

On je istakao da je bitno da početak razgovora bude što pre određen.

- Kraj godine je poslednji rok kada ZSO mora biti formirana - rekao je Rakić

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad