21°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KAZNE SAMO PLJUŠTE: Policajci bez maske u tramvaju biće kažnjeni!

Protiv dvojice policajaca koji su se vozili bez maske u zagrebačkom tramvaju biće pokrenut disciplinski postupak.

Naime, hrvatskim društvenim mrežama, a potom i na medijima, kružio je video snimak na kojem se jasno vidi da su policajci jedini u tramvaju koji ne nose maske.

Oni su ušli u tramvaj na zagrebačkom Trgu Josipa bana Jelačića bez maske juče posle podne, iako je odlukom Nacionalnog štaba civilne zaštite nošenje maski u javnom prevozu obavezno.

Prema toj odluci, vozač tramvaja ne bi smeo da krene dok svi putnici nemaju zaštitne maske na licu, ali je tramvaj zatvorio vrata i krenuo.

Policijska uprava (PU) Zagreba saopštila je da će istražiti ovaj slučaj, identifikovati policajce i disciplinski ih kazniti.

Odlukom Nacionalnog štaba naglašeno je da nema izuzetaka, pa se ta obaveza odnosi i na policijske službenike "kada, kao putnici, ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prevoznom sredstvu javnog saobraćaja," saopštila je PU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar