32°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Ćirilica TV Happy

Izvor: Tanjug

DODIK: "Podržavam ideju o stvaranju srpskog sveta"

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u potpunosti podržava ideju o stvaranju srpskog sveta, koja, kako isiče, nije usmerena protiv bilo koga i jedini joj je cilj saradnja i očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

VAŽNO

STIŽE TROPSKI TALAS! Temperatura će ići preko 40 stepeni, spremite se za tople dane tokom vikenda!

KiM: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište!

PRVOSTEPENO OSUĐEN M.S za ubistvo Kristine Kaplanović (20)

BAHATO PARKIRANJE I ATAK NA TAKSI STAJALIŠTA! Žalbe građana upućene ovlašćenim predstavnicima taksi prevoznika!

BEOGRAĐANI, danas i sutra BESPLATNO KUPANJE na BANJIČKIM BAZENIMA!


Dodik je to rekao u izjavi za Srnu, upitan da prokomentariše ideju o stvaranju srpskog sveta koju je izneo ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pozdravlja kaže tu ideju jer je ona patriotska i nema nikakve teritorijalne pretenzije, niti bi nanela štetu bilo kome.

"Ova ideja je s ciljem saradnje i očuvanja srpskog identiteta, jezika, kulture, što su uradili mnogi narodi pre nas i niko nije pravio problem oko toga, a kada tu ideju iznesu Srbi odmah se diže galama i tenzija. Očigledno je da Bakir Izetbegović napadima na samu ideju o stvaranju srpskog sveta pokušava da povrati uzdrmani ugled među svojim bošnjačkim narodom preko Srba, ali ni to mu neće pomoći", ističe Dodik.

Upitan da prokomentariše najave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost samoproglašenog Kosova, Dodik je naglasio da se taj problem ne može rešiti priznanjem Kosmeta, već je rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

"Niko sa strane ne može da rešava taj problem, već je ključ rešenja u dijalogu. Uz dužno poštovanje prema Erdoganu, Turska bi trebalo da poštuje realnost u regionu i ako već tako razmišlja o Kosmetu zašto to razmišljanje ne primeni i na Republiku Srpsku i ne podrži njeno otcepljenje od BiH pa da svi živimo mirno kao dobri susedi", rekao je Dodik.

Zanimljivo je, kaže, da je Erdogan na Kipru govorio o dve države, dodavši da o Kipru treba da odlučuju njegovi stanovnici Grci i Turci, a ne Erdogan.

"Shodno tome, Erdogan bi trebalo da bude korektan i do kraja dosledan pa da se založi da BiH bude konfederacija tri države", naveo je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar