20°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/RTV Marš HD Valjevo

Izvor: tanjug

Kecmanović ocenio: Sledi internacionalizacija problema zbog Incka

Politikolog Nenad Kecmanović ocenio je danas da, zbog odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida, sledi internacionalizacija problema i dalje zaoštravanje situacije do međunarodne konferecije o Bosni.

Kecmanović kaže da, nažalost, ne veruje da možemo očekivati brži izlaz iz sutacije nastale odlukom Valentina Incka.

VAŽNO:

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

NOĆ ZA NAMA: Hitna pomoć intervenisala 23 puta

-Incka već iduće nedelje treba da zameni (Kristijan) Šmit koji za stalne članice Saveta bezbednosti UN Rusiju i Kinu ''ne postoji'', a za Srpsku, koja čini pola BiH, ''samo je gost''- rekao je Kecmanović.

Šmit, kaže, nema ni legimitet, ni legalitet da sprovede Inckov zakon, a ni autoritet da ga ukine, te sledi internacionalizacija i dalje zaoštravanje situacije do međunarodne konferencije o Bosni.

Povodom odluke da predstavnici Srpske od danas ne učestvuju u radu i odlučivanju u zajedničkim institucijama BiH, kao odgovor na Inckov zakon, Kecmanović kaže da je, srećom, Srpska pokazala da zna da se brani kada je složna.

-Zajednički organi naprosto neće moći da funkcionišu dok će entiteti nastaviti normalno da funkcionišu. To praktično znači da će Srpska biti funkcionalna Republika, a BiH još nefunkcionalnija zajednica nego što je do sada bila- rekao je Kecmanović.

PROČITAJTE JOŠ:

SUTRA PRVI DAN ISPLATE NOVCA IZ TREĆEG PAKETA POMOĆI! Evo ko će i koliko dobiti

TEŠKA NESREĆA U SUBOTICI: Motociklista POGINUO na licu mesta - saputnik teže povređen

SVI DETALJI BEOGRADSKOG METROA! Vesić: Ove nedelje stiže i ugovor za projektovanje druge linije!

Pronađeni ostaci 98 žrtve obrušavanja zgrade u Majamiju

Na pitanje koliko je moguće da ne zažive namere odlazećeg visokog predstavnika, Kecmanović naglašava da niko ne može uhapsiti čitav narod.

-Ako se deset, pedeset, sto ili više hiljada ljudi u RS potpišu da u Srebrenici nije bio genocid, onda je sankcija fizički neprimjenjiva, jer prevazilazi kapacitete pravosuđa i zatvora- rekao je profesor.

Dodaje da Zakon koji se masovno krši ne može da zaživi.

-Ako upotrebom nasilja većeg intenziteta i širih razmera, te izdajom i nejedinstvom srpskog naroda ipak zaživi, biće to zamiranje RS -rekao je Kecmanović i naglasio da to i jeste u krajnjoj liniji namera tzv. međunarodne zajednice.

Prema njegovim rečima, ići će se logikom da je narod, koji masovni zločin u Srebrenici neće da nazove genocidom, i sam narod “genocidaša”, a RS koju je stvorio takode je “genocidna tvorevina”.

-Vraćaju nas u mračno vreme (Volfganga) Petrića i (Pedija) Ešdauna, vreme bonskih ovlašćenja, vreme nametanja zakona, smene izabranih političara i otimanja entitetskih nadležnosti- naveo je on.

Kecmanovih upozorava da je nametanje zakona već počelo, a uskoro će, kako kaže i ostalo.

-Srećom Srpska je pokazala da zna da se brani kada je složna, a i globalni odnos snaga se promenio- rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar