15°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/al jazeera balkans

Izvor: Novosti

SRPSKA PONIŠTAVA INCKOV ZAKON! Počela posebna sednica Narodne Skupštine

U Banjaluci je počela posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani predlozi zakona o dopuni Krivičnog zakonika RS i o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika.

Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da će sednica trajati dok se ne apsolvira dnevni red, nakon čega će poslanici glasati. Sednici prisustvuju srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik RS Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te predsednici političkih stranaka.

VAŽNO:

UŽIVO! VUČIĆ U VELIKOJ PLANI: Ponosan sam - Imamo preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku i NAJJEFTINIJU ELEKTRIČNU ENERGIJU U EVROPI! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ ZLATNE MEDALJE

SAVETNIK ZA ISTRAGE U "VIKEND JUTRU": Mafijaši NAMEŠTAJU PRIČU da bi se politički udarilo na predsednika Vučića!

MALI O NOVOJ POMOĆI ZA GRAĐANE: Sistem za prijavljivanje, i kada možemo da očekujemo novac na računima!

Oba zakonska rešenja predložili su klubovi poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

Vlada RS utvrdila je da su Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika RSi Predlog zakona o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH usaglašeni sa Ustavom, pravnim sistemom i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Srpske.

Vlada je na jučerašnjoj posebnoj sednici utvrdila da se ovi zakonski predlozi mogu uputiti u dalju procedure.

Na nedavnom sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj dogovoreno je da sednica parlamenta bude održana u petak i da tada donesu dva zakonska rešenja.

Odlučeno je i da srpski predstavnici od utorka, 27. jula, neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH. Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nadavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca". Posebna sednica Narodne skupštine zatvorena je za javnost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar