16°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

Danijel je ženu zlostavljao godinama: UBILA GA JE - a sad 600.000 ljudi traži njeno oslobađanje!

Danas je počelo suđenje Francuskinji Valeriji Bekot zbog ubistva muškarca koji ju je godinama zlostavljao - prvo kao očuh, a zatim kao suprug.

Valerija je imala samo 12 godina kada je njen očuh Danijel Polet, koji je u tom trenutku bio duplo stariji od nje, počeo seksualno da je zlostavlja. On je nju kasnije primorao da se uda za njega i rodi mu četvoro dece.

Ona je sudu priznala da je svog dugogodišnjeg zlostavljača ubila 2016. godine.

Tokom saslušanja, ona je u policiji rekla da je Danijela ubila tokom jedne svađe kada je suprug primoravao da radi kao prostitutka. Ona je pomoću svoje dece sakrila telo, ali je 2017. godine uhapšena i priznala je ubistvo.

VAŽNO

UŽIVO VIDEO: VUČIĆ SA DELOM OPOZICIJE OTVORENO O KIM!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

PAKLENE VRUĆINE TEK STIŽU U BEOGRAD: Grad sprovodi mere predustrožnosti, evo šta se sprema!

NIKO ME NIJE ZABRANIO, UMRO SAM OD KORONE! Cela Srbija gledala dr Nestorovića na HAPPY TV

DAČIĆ ODGOVORIO CRNOJ GORI: Na intervenciju mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste!

Suđenje je privuklo veliku pažnju javnosti, a u medijima se povela i velika polemika o nasilju nad ženama.

Više od 600.000 Francuza potpisalo je peticiju kojom zahtevaju da se Valerija pusti na slobodu.

Mnogi ovaj slučaj povezuju sa pričom Žaklin Suvaž koja je prvobitno zatvorena zbog ubistva supruga nasilnika, ali je zatim pomilovana.

Valerijini advokati rekli su na sudu da je ona počinila ovaj stravičan zločin jer više nije mogla da trpi nasilje koje je trajalo više od 25 godina, a plašila se da bi njenoj kćerki mogao da učini isto što i njoj.

Danijel je Valeriju zlostavljao godinama

Prošlog meseca Valerija je objavila knjigu o svom životu u kojoj je napisala da se sve vreme plašila i da je morala da prekine taj osećaj.

Ona je njega prijavila kada je imala 17 godina, ali se on nakon što je dve i po godine vratio iz zatvora, nju ponovo silovao i napravio joj još jedno dete, piše BBC.

Danijel je nju primorao da se uda za njega, a kasnije i prostituiše za novac, dok je on sve vreme iz automobila motrio na nju.

Nakon incidenta sa jednim klijentom 2016. godine Valerija je uzela pištolj i ubila Danijela. Javni tužioci kvalifikovali su ovaj zločin kao ubistvo s predumišljajem, dok njena odbrana tvrdi da je to uradila ishitreno jer više i ona ni njena deca nisu mogla da trpe svakodnevno maltretiranje.

- Ovo je situacija koja ženu može da natera da ubije čoveka, kako bi preživela - rekli su njeni advokati.

Suđenje je počelo danas, a očekuje se da će presuda biti izrečena najkasnije za nedelju dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar