10°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Alo

RASTE BROJ SAMOUBISTAVA MEĐU AMERIČKIM VOJNICIMA!

Raste broj samoubistava u američkim trupama.Ministar odbrane SAD-a Lojd Ostin izjavio je kako podaci o porastu broja samoubistava unutar vojnih trupa SAD-a zabrinjavaju te je naglasio kako Ministarstvo odbrane ove države radi na tome da vojnicima omogući što kvalitetniji život.

VAŽNO:

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

NOĆ ZA NAMA: Hitna pomoć intervenisala 23 puta

Prema podacima Ministarstva odbrane SAD-a, tokom 2020. godine 385 aktivnih vojnika ove države počinilo je samoubistvo što predstavlja nagli porast u odnosu na 326 slučajeva koje je Pentagon prijavio dve godine ranije. Duboko sam zabrinut zbog samoubistava. U ovom slučaju, i jedno samoubistvo je previše. Iako naporno radimo na uklanjanju svih problema u vojsci, još mnogo posla je pred nama - rekao je Austin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, od 30. decembra najmanje šest vojnika počinilo je samoubistvo na području Aljaske, a faktor koji je pre svega uticao na ovakve događaje jeste stres, odnosno nepredvidljiva budućnost pred kojom se nalaze vojnici SAD-a.

Jedan od vojnih zvaničnika  izjavio je kako su zahtevi vojnih zapovednika prema vojnicima sve veći što svakako negativno utiče na psihičko stanje vojnika.

- Trupe stacionirane na Aljasci nailaze na surove vremenske prilike, geografsku i socijalnu izolaciju, a često odlaze i na obuku. Vojnici se takođe suočavaju s visokim životnim troškovima kao i poremećajem spavanja.

Osim toga, navodi se kako je u područjima gde su zabeležena samoubistva vojnika, naročito na Aljasci, zabeležena i povećana prodaja alkohola koji je postao deo svakodnevnice vojnika raspoređenih u ovom delu države.Zbog toga, vojni zapovednici naredili su da se u vojnim bazama ograniči radno vreme prodavnica za prodaju alkohola.

Američki vojni zvaničnici već nekoliko su puta posetili vojne baze ove države na Aljasci te su obećali kako će doneti značajne promene usmerene pre svega na poboljšanje kvaliteta života vojnika.

- Čelnici su se obavezali da će poboljšati uslove u stanovima kao i teretanama koje će raditi 24 sata dnevno. Osnovni dnevni novčani dodaci za hranu povećaće se za 10 posto kako bi se omogućio kvalitetniji život američkim vojnicima - navodi se.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar