10°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

SKANDAL U ITALIJI! Uhapšeni direktori kompanija zbog izrabljivanja stranih radnika!

Jedna od najvećih italijanskih štamparija “Grafika Veneta”, kod Padove u centru je velikog skandala zbog izrabljivanja stranih radnika, piše list “Il Riformista”, ali je skandal danas na prvim stranama gotovo svih medija.

Uhapšeni su ili u kućnom pritvoru dva direktora kompanije i još šest Pakistanaca.

VAŽNO:

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

NOĆ ZA NAMA: Hitna pomoć intervenisala 23 puta

Karabinjeri su utvrdili da su direktori štamparije bili upoznati sa nehumanim uslovima rada na koje su prisiljavali strane radnike i da su pokušali da ometu istragu brisanjem podataka sa kompjutera.

Vlasnik štamparije Fabio Frančeski, za sada nije pod istragom, tvrdi “da ništa nije znao”, ali mediji sa ironijom podsećaju na njegov intervju od pre dve godione za list “Il Koriere della sera”, kada se žalio da ne može da naĐe mlade ljude da rade kod njih.

Slučaj je otkriven kada je uz put blizu Padove pronađen jedan Pakistanac sa rukama svezanim na leđa i jasnim povredama po telu.

Nakon toga još pet Pakistanaca je tražilo pomoć u bolnici. Karabinjeri su pokrenuli istragu i došli do podataka koje danas škiraju italijansku javnost.

Strani radnici su zapošljavani uz posredovanje firme u vlasništvu oca i sina, takođe poreklom iz Pakistana, sa italijanskim državljanstvom.

Policija je utvrdila da su radnici prisiljavani da rade po 12 sati, bez pauze i odmora, bez neophodne zaštite, da im je od plate oduzuman dobar deo zarade, da su bili prisiljeni da plaćaju spavanje u barakama napravljenim za tu svrhu i po 20 oosba u istoj prostoriji.

Organizatori izrabljivačkog posla su računali da strani radnici ne poznaju lokalne zakone niti svoja prava.

PROČITAJTE JOŠ:

SUTRA PRVI DAN ISPLATE NOVCA IZ TREĆEG PAKETA POMOĆI! Evo ko će i koliko dobiti

TEŠKA NESREĆA U SUBOTICI: Motociklista POGINUO na licu mesta - saputnik teže povređen

SVI DETALJI BEOGRADSKOG METROA! Vesić: Ove nedelje stiže i ugovor za projektovanje druge linije!

Pronađeni ostaci 98 žrtve obrušavanja zgrade u Majamiju

Kada su ipak, pre dve godine, radnici zatražili pomoć granskog sindikata, na povratku sa posla sačekala ih je organizovana grupa nasilnika koji su ih pretukli, oduzela dokumente, telefone i novac, prisilno ukrcali na kamion i ”istresli” na udaljenoj lokaciji.

Firma koja je isporučivala stranu radnu snagu radila je i za druge kompanije na severu Italije, pa se očekuje da će se istraga proširiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar