11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

BIZARNO! Južna Koreja RAZMATRA ZABRANU konzumacije PSEĆEG MESA!

Golden Rose ad

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in rekao je danas da postoji potreba zabrane konzumacije psećeg mesa u vreme dok se u toj zemlji vodi rasprava o ovoj kontroverznoj praksi, ali i raste svest o pravima životinja.

Iako više nije uobičajeno kao ranije, pseće meso u Juznoj Koreji uglavnom jedu stariji ljudi, a poslužuje se u nekim restoranima i može se kupiti na određenim tržnicama.

PROČITAJTE JOŠ:  INDIJA MOŽE DA ODAHNE! Oslabio ciklon koji je poplavio istočni deo zemlje

Predsednik Mun je to izjavio nakon što ga je premijer Kim Bu-kjum obavestio o naporima koji se tiču poboljšnja postupanja sa napuštenim životinjama i obaveznom sistemu registracije pasa.

-Nakon brifinga, rekao je da je došlo vreme da se pažljivo razmotri uvođenje zabrane konzumacije psećeg mesa -saopštila je Munova portparolka.

Ovo je prvi slučaj da predsednik Mun razmatra ovakvu vrstu zabrane, što će verovatno dati novi zamah raspravi o tome da li da se prekine sa praksom korišćenja psećeg mesa za ishranu.

Grupa za žastitu žzivotinja apelovala je na državu da zatvori restorane i pijace na kojima se prodaje pseće meso.

Anketa koju je sprovela grupa za zaštitu životinja "Aware", a koja je objavljena ovog meseca pokazala je da 78 odsto ispitanika veruje da bi trebalo zabraniti proizvodnju i prodaju mesa pasa i mačaka, a 49 odsto njih je podržalo zabranu konzumiranja.

PROČITAJTE JOŠ:  ŠOK: Pandemija skratila životni vek!

Međutim, drugo istraživanje koje je sprovela anketna kompanija "Realmeter" pokazala je da su ljudi podeljeni oko toga da li vlada treba da zabrani konzumiranje psećeg mesa, iako je 59 odsto njih podržalo zakonska ograničenja po pitanju klanja pasa za ishranu ljudi.

Sa druge strane, prodavci psećeg mesa insistirali su na pravu na svoje zanimanje, rekavši su da su na ovaj način njihovi životi u opasnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad