15°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /cbs Evening News

Izvor: Tanjug

AVGANISTAN: Talibani zabranili brijanje ili šišanje brade

Golden Rose ad

Talibani su berberima u avganistanskoj provinciji Helmand zabranili da brijaju ili šišaju brade svojih mušterija, zapretivši im kaznama. 

Talibanska verska policija u Helmandu tvrdi da se brijanjem ili šišanjem brade krši ono što oni smatraju islamskim zakonima.

PROČITAJTE JOŠ:  RUSIJA: Desantni manevri na Krimu

Neki vlasnici frizerskih salona u prestonici Kabulu potvrdili su da su i oni dobili slična naređenja, što nagoveštava povratak strogim pravilima koja su bila na snazi u periodu prethodne vladavine talibana, uprkos njihovim obećanjima da će sprovoditi blažu formu državne kontrole. 

Od preuzimanja vlasti prošlog meseca, talibani sprovode oštre kaznene mere nad svojim protivnicima, a u subotu su borci ove organizacije ubili četvoricu optuženih otmičara i njihova tela obesili na ulicama u provinciji Herat.

U naredbi upućenoj frizerskim salonima u južnoj provinciji Helmand, talibanske vlasti su upozorile da se mora poštovati šerijatski zakon koji ne dozvoljava šišanje i brijanje brade.

PROČITAJTE JOŠ: BIZARNO! Južna Koreja RAZMATRA ZABRANU konzumacije PSEĆEG MESA!

-Niko nema pravo da se žali- piše u objavi.

-Borci talibana stalno dolaze i naređuju nam da prestanemo sa šišanjem brade. Jedan od talibana mi je rekao da mogu i tajno da sprovode kontrolu- izjavio je jedan frizer iz Kabula.

PROČITAJTE JOŠ:  INDIJA MOŽE DA ODAHNE! Oslabio ciklon koji je poplavio istočni deo zemlje

Drugi kabulski frizer, koji vodi jedan od najvećih gradskih salona, rekao je da ga je pozvao neko ko se predstavio kao državni službenik i naredio mu da "prestane da sledi američke stilove" i da nikome ne brije niti šiša bradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad