15°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

HAOS U KINI: Zbog nestanka struje kolaps na ulicama!

Golden Rose ad

Stanovnici na severoistoku Kine suočeni su sa nenajavljenim isključenjem struje, pošto se nestašica električne energije koja je u početku pogodila samo fabrike sada proširila i na domaćinstva.

Ljudi u provincijama Ljaoning, Ðilin i Hejlongđang žalili su se na društvenim medijima da nemaju grejanje, kao i da ne rade liftovi i semafori. 

PROČITAJTE JOŠ:  AVGANISTAN: Talibani zabranili brijanje ili šišanje brade

Lokalni mediji navode da je uzrok toga poskupljenje uglja, koji je jedan od ključnih energenata u Kini za proizvodnju električne energije.

Jedna energetska kompanija očekuje da će nestašica struje potrajati do proleća sledeće godine, i da će neočekivana isključenja postati "nova norma".

Nestašica elektricne energije isprva je pogodila proiizvođače širom zemlje, od kojih su mnogi morali da ograniče ili obustave proizvodnju u poslednjih nekoliko nedelja.

PROČITAJTE JOŠ:  RUSIJA: Desantni manevri na Krimu

Međutim, tokom vikenda stanovnicima nekih gradova takođe je povremeno nestajalo struje, i to pretežno u tri provincije u kojima živi skoro 100 miliona ljudi.

U provinciji Ljaoning, gotovo 23 zaposlenih u jednoj fabrici je završilo u bolnici zbog trovanja ugljen-monoksidom pošto su ventilatori iznenada prestali da rade usled nestanka struje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad