1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

KOLUMBIJSKA VLADA NE ŽELI "KOKAINSKE NILSKE KONJE": Rešili da sterilišu životinje Pabla Eskobara

 Kolumbijska vlada steriliše nilske konje koji su se neočekivano razmnožili a koji su došli sa luksuznog imanja Hacijenda Napolis koje je pripadalo narko dileru Pablu Eskobaru.

Eskobar je ilegalno uvozio egzotične životinje za svoj privatni zoološki vrt uključujući i takozvane "kokainske nilske konje", za koje se smatra da su najveće krdo nilskih konja izvan Afrike. 

PROČITAJTE JOŠ:  Rusija razvija vakcinu protiv više virusa odjednom

-Bilo ih je fizički teško premestiti pa su ih vlasti samo ostavile tamo, verovatno misleći da će uginuti, ali bez predatora u Južnoj Americi, nilski konji su se razmnožili-rekla je kolumbijska biološkinja Natali Kastelblanko.

PROČITAJTE JOŠ:  UŽAS NA SKUPU POLJOPRIVREDNIKA: Izmasakriran čovek na protestu

Prema rečima stručnjaka, nilski konji su počeli da se šire jednim od glavnih plovnih puteva u zemlji, rekom Magdalenom, a kolumbijski ekolozi kažu da su Eskobarovi nilski konji invazivna vrsta i da potiskuju domaću faunu.

Vlada je do sada sterilisala 24 od više od 80 nilskih konja iz Hacijende Napolis, a većina životinja sa imanja premeštena je u zoološke vrtove širom Kolumbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad