2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

Trampov savetnik kriv za nepoštovanje Kongresa

Predstavnički dom glasao je da je Stiv Benon, dugogodišnji politički saradnik i savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa, kriv za nepoštovanje Kongresa zbog odbijanja da sarađuje sa istragom smrtonosnog upada Trampovih pristalica u Kongres.

Donji dom Kongresa, u kome većinu imaju demokrate, glasao je sa 229 glasova "za" i 202 "protiv", a devetoro republikanaca se pridružilo demokratama u preporuci da se protiv Benona podigne krivična otpužnica, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: ERDOGAN PORUČIO: Ambasadori deset zemalja nisu dobrodošli u Turskoj  

Sekretar za pravosuđe Merik Garland donosi končanu odluku o tome da li će se protiv Stiva Benona,  koji je odbio da se odazove na pozive komisije da svedoči i dostavi dokumenta, pozivajući se na Trampovo insistiranje, koje osporavaju neki pravni eksperti, da su njegove komunikacije zaštićene pravnom doktrinom nazvanom izvršna privilegija, podići optužnica. 

Odluka Sekretarijata za pravosuđe bi svakako uticala ne samo na efikasnost istrage o konkretnom slučaju upada u Kongres, već i na sposobnost Kongresa uopšte da od drugih organa vlasti traži da nešto preduzmu.

PROČITAJTE JOŠ: PODNEO LAŽNU POTVRDU O VAKCINI - PA GA UHVATILI!  

Odbor predvođen demokratama, koji istražuje upad u Kongres 6. januara nada se i da pretnja zatvorom, pošto nepoštovanje Kongresa nosi kaznu do jedne godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dolara, može da podstakne na saradnju 18 drugih Trampovih pomoćnika i organizatora mitinga kojima je takođe uručen sudski poziv.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad