-1°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /

Izvor: Telegraf

Ričard Gir na listi svedoka protiv Salvinija

Ričard Gir je 2019. godine posetio brod "Open arms" kako bi izrazio solidarnost sa migrantima koji su danima bili na brodu. Za brod je čuo tokom odmora sa porodicom u Rimu.

Američki glumac Ričard Gir se nalazi na listi svedoka na suđenju Mateu Salviniju, lideru desničarske partije Liga, jer dok je bio ministar unutrašnjih poslova Italije nije dozvolio brodu španske NVO "Open arms", na kom se nalazilo 147 migranata, da se iskrca na Siciliji i time je doveo u opasnost njihove živote.

PROČITAJTE JOŠ: Slavko Štimac o čuvenoj sceni iz "Varljivog leta"

Gir je posetio migrante na brodu dok su čekali kraj obale Italije što je, za Salvinija, primer neozbiljnosti optužbi na njegov račun.

- Hajde da pričamo o Ričardu Giru. Recite mi koliko je ozbiljno suđenje kada neko dođe iz Holivuda da svedoči o mojoj gadosti - upitao je Salvini u obraćanju novinarima posle prvog saslušanja u Palermu.

Dan ranije se našalio rekavši da će, ako Gir bude zvanično pozvan za svedoka, tražiti autogram za svoju majku.

U suđenju će se koristiti i dokazi o hitnim pozivima sa broda i Italijanske obalske straže kada su luku Lampeduza odredili kao mesto iskrcavanja, kako bi se utvrdilo u kom trenutku i u kom obliku je Salvini intervenisao, prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASIO SE REDITELJ KOG JE RANIO BOLDVIN: Ovo je izjavio nakon velike tragedije sa seta

Salvini je više puta negirao optužbe, ali je priznao da je blokirao pristajanje broda u Italiji, rekavši da je to njegova dužnost kao ministra unutrašnjih poslova.

Tvrdi da je migrante trebalo odvesti u Španiju, jer je brod "Open arms" plovio pod španskom zastavom.

Ričard Gir je 2019. godine posetio brod "Open arms" kako bi izrazio solidarnost sa migrantima koji su danima bili na brodu. Za brod je čuo tokom odmora sa porodicom u Rimu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad