6°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Tanjug

Dečak koji je preživeo u padu žičare vraća se kući

Izraelski sud danas je naložio da se šestogodišnji dečak koji je preživeo pad žičare u Italiji vrati rođacima u Italiji, koji su bili uvučeni u ogorčenu borbu za starateljstvo sa članovima dečakove porodice u Izraelu.

Sud je naložio dečaku Itanu Biranu da se vrati u "mesto svog uobičajenog boravka, a to je Italija", a njegovom dedi, koji ga je doveo u Izrael protivno željama članova njegove porodice u Italiji, da plati oko 20.000 dolara troškova i advokatske takse, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVNI UDAR U SUDANU:Dve osobe su ubijene nakon što je hiljade ljudi protestvovalo zbog puča!  

Biranovi roditelji i mlađa sestra bili su među 14 žrtava nesreće koje se dogodila u maju kada je žičara udarila u planinu na severu Italije.

Dečakovi rođaci po ocu tvrde da je on odveden bez njihovog znanja i da su podneli tužbu u Italiji tražeći da se vrati.

Dečakov deda Šmulik Peleg, branio je svoju odluku da odvede dete tvrdeći da je to u najboljem interesu dečaka i odvezao je Birana u Švajcarsku bez znanja ostalih rođaka pre nego što ga je poveo sa sobom nazad u Izrael.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI ŠOK ZA GRČKU: Preminula jedna od najpoznatijih političarki u zemlji  

Itan i njegovi roditelji živeli su u Italiji u vreme nesreće, a nakon što je dečak pušten iz torinske bolnice nakon višenedeljnog lečenja, nadležni službenici maloletničkih sudova odlučili su da će dete živeti sa tetkom po ocu, Aijom Biran, u blizini Pavije, na severu Italije.

U današnjoj presudi sudija Iris Iljotović-Segal iz porodičnog suda u Tel Avivu rekla je da je Biranova kuća u Italiji, gde se njegova porodica preselila kada je imao samo mesec dana, zaključivši da je njegovo preseljenje u Izrael bilo nezakonito čime su prekršena starateljska prava njegove tetke.

Sudija je takođe pozvao porodicu da se pomiri, rekavši da je od najvećeg značaja fokusiranje na zdravstveno i emocionalno stanje maloletnika, kao i da mu se pruži podrška, lečenje i zagrljaj koji su mu potrebni nakon tragedije koja ga pogodila njega i njegovu porodicu.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad