0°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

PESKOV: Rusija nema nikakve veze sa tzv. "Havana sindromom"

Zvanični Kremlj je saopštio danas da Rusija nema nikakve veze sa takozvanim "Havana sindromom", misterioznom bolešću koja je navodno pogodila oko 200 američkih diplomata, zvaničnika i njihovih članova porodice u inostranstvu.

-Možemo samo da odlučno demantujemo bilo kakve nagoveštaje, sugestije ili izjave o navodnoj umešanosti ruske strane u ove slučajeve. Mi nemamo ništa sa ovim -izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Kremlj je reagovao na jučerašnji članak u američkim novinama u kojem se navodi da je direktor CIA Vilijam Barns, tokom nedavne posete Moskvi, rekao liderima ruskih špijunskih agencija da bi bilo "van granica zdravog razuma" da strane obaveštajne agencije izazovu povrede mozga i druge bolesti američkog osoblja i njihovih članova porodice.

Peskov je rekao da se o tom pitanju nije razgovaralo na političkim sastancima, kao i da ne može da govori o privatnim razgovorima sa ruskim bezbednosnim službama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad