31°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/GOLIŽIVOTTvHappy

Izvor: Espreso

ESTRADNI MENADŽER OTKRIO TAJNE ESTRADE: Lepa Brena je UDARILA Šaulića, Minimaks ODMAH JE ODMAH PREKINUO "MEČ"!

Estradni menadžer otkrio tajne estrade. 

Estradni menadžer Vladimir Perović držao je beogradski klub “Duga” u kojem su se okupljala klijentela od umetnika do pripadnika zemunskog klana.

Mnogo godina kasnije, Perović je u emisiji “Goli život” otkrio neverovatne anegdote iz gorepomenutog kluba:

Naime, u “Dugu” su dolazila i najveća imena sa srpske estrade, a neki od njih čak svako veče.

- Tu je dolazila i Lepa Brena i to svako veče. Dolazili su noću i pili celu noć do ujutru. Prebroje pare od turneje i odu. Dolazio i Šaban Šaulić. I jednu noć bio Minmimaks. A ja imao dva para bokserskih rukavica. Zovu me u jednom trenutku da dođem da vidim kako su se okupili ljudi jer Lepa Brena i Šaban Šaulić boksuju. Tako je jednom udarila Šabana da mu skoro pala perika. I Minimaks prekine meč rečima – Nokaut. Prekid meča da Šaban popravi periku -  ispričao je Vlada Perović.

Poznatim ličnostima Vlada nije naplaćivao jer kako kaže honorari su im bili mali a bili su dobra reklama.

- Dolazili Sonja Savić i Rade Šerbedžija. Tad kad su snimali film “Una” dolazili su svako veče. Popiju dve flaše viskija i odu. Ja uglavnom poznatim ličnostima nisam naplaćivao. Oni su imali male honorare tada a bili su nam velika reklama - rekao je on.

Duga je bila poznata i po tome što nije mogao da uđe baš svako ko je hteo. Da bi se to pravilo osiguralo na vratima kluba su bili braća Caković.

- Bili su bokseri, pošteni momci. Oni su izdržali 4-5 godina svakakvih tuča na vratima. Samo zato što smo pravili selekciju ko može da uđe. Pomagao mi je i moj školski drug tada načelnik beogradskog SUP-a inspektor Miroslav Bižić. Davao mi je podrške da u Dugi ne može da budu tuče. Govorio mi je ko je opasan ko nije, savetovao ko da ne uđe -  ispričao je Perović.

Jednom je Bižić zahtevao da Iso Lero Džamba ne može da uđe u Dugu. Ali ,ovaj uspe nekako da prevari vratare i uđe na silu.

- Biža je to saznao i došao je noću u dva sata. Onda ga je izbacio napolje. Džamba ga je morao da ga čeka napolju do 7 ujutru. Čekao je i cupkao dok je Biža unutra pio viski. Posle ga je odveo u stanicu. Džamba više nije dolazio - prisetio se Perović.

Kad smo već kod Bižića, on je intervenisao još jednom, ali ovoga puta je tražio da se jedna osoba pusti u “Dugu”. Bio je to Željko Ražnatović Arkan. 

-  Sa Arkanom sam se znao još iz mladosti. Kada se vratio iz Nemačke došao je preko dana da me vidi. Ja sam mu rekao da u Dugu ne može da uđe. E onda me je zvao inspektor Bižić i rekao da su ga zvali i da moram da ga pustim. I tako je Arkan ušao u Dugu. Bio je izuzetno korektan, rekao je Perović.

Tadašnjim žestokim momcima je bilo zabranjeno da uđu u “Dugu”. Ipak, za neke pravila nisu važila.

- Zove me konobarica i kaže da mi je došao neki drugar iz Nemačke i da me čeka. Ja požurim, uđem skoro nigde nikog nema kad ono sedi Ljuba Zemunac sa kravatom u odelu pored disk džokeja. Naručio flašu viskija i sedi. Pozdravio se sa mnom. Bio je tu jedno sat i po, počastio je sve i otišao. Nikada više nije dolazio. Njemu je važno bilo važno samo da uđe u Dugu, ispričao je Perović.

Bilo je situacija kada je Vlada hteo da neke ljude uvede u svoj lokal, ali se to momcima koji su radili na ulazu nije dopalo.

- Sa Ćentinim bratom sam išao u osnovnu školu u Zemunu. Ćenta je bio korektan dečko. Njega sam iz drugarskih obzira morao da pustim ali se moji vratari nisu složili. E onda sam im jedan dan rekao da ne dođu na posao jer sam Ćentu morao da pustim. Došao je, sedeo je sat-dva, počastio sve i otišao, rekao je Perović.

- Miroslav je umeo da dođe pijan, bio je veseljak. Pio je tzv “božić piće”. To je mešavina Kurvoazijea i koka-kole. To je bilo odvratno. I tako sam jednom sedeo sa Borom Čorbom, dogovaramo neki koncert, sede tu Arkan i Dragoslav Šekularac, i Miroslav se u jednom trenutku strmoglavi počne da me doziva. U jednom trenutku me povuče i ja padnem preko stola.

– Šta radiš to pevač? Ajde smiri se malo, oglasio se Arkan.

– Šta oćeš?, uneo mu se Miroslav u lice.

Arkan ga je samo caknuo cipelom u meniskus i zamalo padne. Šepajući ode do mojih vratara da pita ko je ovo. Kad su mu rekli da ga je udario najjači mangup kriminalac u Evropi, Miroslav je uzeo taksi i nikad nije više došao u Dugu. Dobro, posle su se oni pomirili”, ispričao je Perović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar