0°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/jelacadejan

Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić

"NAPRAVIO SAM DIVAN MOST IZMEĐU NJUJORKA I BEOGRADA": Dejan Jelača EKSKLUZIVNO otkriva trenutnu situaciju u Americi! (INTERVJU/FOTO)

Direktno iz Njujorka samo za Hqppy BSC je dao intervju. 

PROČITAJTE JOŠ: GORELA JE TERETANA: Anastasija Ražnatović pozirala u teretani i oduševila sve! (FOTO)

Beskrajno šarmantan i predusretljiv glumac Dejan Jelača (42) u intervjuu otkriva kakva je trenutna situacija što se tiče pandemije u Njujorku, navodu koje prednosti ima ovaj grad, ističe kako živi svoj san, ali da mu rodna Srbija uvek nedostaje, upoređuje naš teatar sa njihovim, priča šta mu je najteže palo u ovih godinu ipo dana, govori o prijateljstvu sa Andrijanom Limom, te otkriva svoje naredne planove. 

PROČITAJTE JOŠBOGATO: Zavirite u Eleninu luksuznu vilu, dizajnerka je kupila i deo šume! (FOTO)

Kakva je trenutno situacija u Njujorku što se tiče pandemije? 

Njujork prednjači u tome što je veliki broj vakcinisano. Skoro 80% vakcinisanog stanovništva, što je mnogo dobro. Drago mi je da je u gradu razum preovladao i da se polako vraćamo normalnim životima. Otvara se sve, vratili smo se poslu. Nove su mere. Naravno maske u zatvorenom prostoru i ne možete nigde da uđete bez potvrde da ste vakcinisani. 

Koja njihova mera vam je najteže pala? 

Iskreno, dugo smo bili zatvoreni. Od marta meseca 2020. Samo su prehrambene prodavnice otvorene. Njujork je prošao pakao. Širio se virus od 5 do 6 puta brže od ostatka sveta. Mnogo je ljudi bilo zaraženo, umrlo. Samo zatvaranje i stopiranje poslova i života generalno mi je užasno teško palo. Možda najviše stopiranje kulturnih dešavanja. Navikao sam da sam non stop u pokretu sa prijateljima, da obilazim koncerte, pozorište. Mnogo mojih prijatelja je prošlo horor...

U kojim trenucima vam nedostaje Srbija? 

Kovid je možda pokazao u tim trenucima samoće, kad ste zatvoreni, sami da mi nedostaje Srbija, ljudi, da sam na svome. U zemlji u kojoj sam rođen, gde sam odrastao. Ali uvek spakujem kofere i dođem da se napunim dobrom energijom i da vidim moje ljude i zemlju. 

U Njujorku živite svoj san. Kakav život vam je pružio ovaj grad? 

Živim svoj san. Uvek sam priželjkivao da napravim karijeru ovde. I to sam uspeo. Grad mi je pružio sve mogućnosti i dao mi šansu. I ja sam mu zahvalan na tome. Ovde potpuno drugačije sve. Kultura, mentalitet... Živim u gradu koji volim, okružen sam prijateljima koji me vole, radim posao koji volim, koji mi pruža sve. Njujork je meni itekako pomogao! Komotno mogu da živim od nečega što volim. To je mnogo važno i odražava se na sve. 

Kako balansirate između dve države?  

Dugo nisam bio u Srbiji. Od aprila 2019. Sad nisam bio zbog kovida. Balansiram dobro. Vidim roditelje, pokupim dobru energiju i onda se vratim u Njujork. Svake godine mi je prioritet da dođem u Srbiju. Napravio sam divan most između Njujorka i Beograda, između Amerike i Srbije. 

Kao glumac, da li možete da uporedite i napravite neku paralelu između našeg i njihovog teatra? Ima li uopšte razlike? 

Što se tiče teatra, ima itekako dobrih pozorišta. Profesionalizam je na velikom nivou. Jedina razlika je finansijska, ekonomska. Oni mnogo više ulažu u teatar. Sa druge strane nema nikakve razlike u kvalitetu. On je potpuno isti zaista. Mi imamo fantastične glumce, scenariste... Oni samo daleko više ulažu para u kulturu.

Još ste pod utiskom Us Opena. Kakvo je to iskustvo za vas? 

Traumatično. Svi ovde smo srcem bodrili Novaka i podržavali ga maksimalno. Jesam pod utiskom što mu je tako malo trebalo da dođe do velikih rekorda. Nole je zaista na terenu ostavio i srce i dušu. Pokazao je da je najbolji! Srcem sam uz njega. Uskoro igra ponovo u Americi. Siguran sam da će doći do titule. Trenutak za pamćenje je kada je zaplakao, a sa njim i cela dvorana.

Kako izgleda druženje sa Andrijanom Limom? 

Mi smo stari prijatelji i drugari. Normalna je i opuštena osoba. Fenomenalna. Ponosan sam na to prijateljstvo. Interesantno je da je ona mene upoznala sa Markom Jarićem. Jedini sam kome je dala intervju za naše medije. 

Koji bi bio vaš svakodnevni ritual u Njujorku? 

Imam jutarnje rituale. Prvo proverim šta se dešava u svetu, što se tiče kovida. Naravno, imam rituale kad se čujem sa mojima. Jako sam vezan za mamu i tatu i sestru. Jako sam brižno dete. 

Koji su vam naredni planovi? 

Završio sam jedan film "Dark love"(Tamna ljubav). Jedva čekam da ga pogledam. Očekujem premijeru krajem godine. Sad sam počeo da snimam jednu seriju. Spremam se i za ulogu serijskog ubice. Hvala Bogu imam posla. Uželeo sam ga se. Sve što radim je deo mene i moj život.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad