16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

KAKO ODRŽATI VEZU NA DALJINU? Ovo su saveti da sačuvarte vašu ljubav!

U velikom broju slučajeva veze na daljinu nisu uspevale.

Neki govore da su takve veze osuđene na propast, a da li je baš tako?

PROČITAJTE JOŠ

DR GLIGIĆ O KOLEKTIVNOM IMUNITETU: Bliži nam se POVRATAK U NORMALU

BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Uskoro promena vremena!

NESVAKIDAŠNJA KRAĐA NA VOŽDOVCU: Policajci jurili "pežo" pa se ŠOKIRALI plenom lopova

Ako ste se zaljubili u nekoga ko ne živi u vašem gradu ili državi, sigurno razmišljate kako da ostvarite pravu vezu sa tom osobom.

Veza na daljinu može da bude teška i da zahteva puno ulaganja, razumevanja i truda, ali to svakako ne znači da ona nije moguća.

Zapravo, sigurno i vi sami imate u svojoj okolini bar jedan par koji je već nekoliko godina u srećnoj vezi na daljinu.

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju jeste da razmislite da li ste vi sposobni da se upuštate u takav odmos. Treba da imate na umu da ta osoba neće svaki dan biti pored vas i da ćete najverovatnije moći da se viđate samo kada obaveze to dozvole.

Razgovarajte sa osobom koja vam se dopada i pitajte je da li ona želi da započne takav odnos. Budite uvereni da je sigurna u svoju odluku kako vas kasnije ne bi povredila.

Ako oboje odlučite da stupite u takav odnos, razgovarajte sa partreromo načinu funkcionisanja vaše veze: kako ćete se viđati, koliko često, da li će partner dolaziti kod vas ili ćete vi odlaziti kod njega.

VESTI DANA

VUČIĆ NA OTVARANJU PETLJE U BATAJNICI: Direktan izlaz na auto-put za Novi Sad i veza sa obilaznicom oko Beograda (VIDEO)

HOROR KOD SARAJEVA: Prijavila sina da ju je brutalno silovao, rekao da treba da žive kao muž i žena?!

BERLUSKONI HITNO HOSPITALIZOVAN: Bivši premijer podvrgnut medicinskim proverama

Uostalom, možda se i vama dopadne život u inostranstvu, pa odlučite da se preselite kod partnera.

Čak iako ste već izvesno vreme u vezi sa partnerom i desi se da zbog posla on mora da se preseli u inostranstvo, možda ćete se suočiti sa pitanjem da li takav odnos uopšte može da uspe. Međutim, veze na daljinu često imaju brojne prednosti u odnosu na klasične veze.

Iskrenost i poverenje igraju možda čak i najveću ulogu kad je ljubav na daljinu u pitanju. Treba da imate dovoljno poverenja u partnera i da ne sumnjate u njegove postpuke. Mnoge veze već samo posle nekoliko meseci zabavljanja upravo raskidaju zbog nepoverenja koje postaje sve veće među partnerima.

Treći način kako da sačuvate takav odnos je da se pripremite na sve moguće prepreke. Sigurno će se desiti neki dan kad vaš partner neće biti raspoložen za razgovor, kad će iskrsnuti neki problem ili bilo šta tome slično, zbog čega treba da imate razumevanja za njega, ali i da zajedno učestvujete u rešavanju problema.

A pandemija je samo još više otežala održavanje ovakve veze.

Stručnjaci koji su se bavili istraživanjem veza na daljinu otkrili su da u takvim slučajevima postoji opasnost od idealizacije partnera. To se dešava zato što partnera retko viđamo i tada imamo želju da mu se predstavimo u najboljem svetlu. Tada potpuno zanemarujemo sitnice ili neke njegove navike koje bi nam sigurno zasmetale kad bismo provodili više vremena sa njim.

Dobre strane ljubavi na daljinu su dobra komunikacija s obzirom da morate često da se čujete i da pričate partneru šta ste radili taj dan. Takođe, kad se budete videli sigurno ćete kvalitetno provesti vreme kako biste nadoknadili vreme koje ste proveli bez partnera.

Uživanje u seksu svakako treba spomenuti jer kad smo odvojeni od partnera u nama raste čežnja i želja za njim.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar