28°C

Beograd

Photo: Ininstagram/Printscreen/pedjafilipovic

Izvor: BGOnline.rs

PEĐA FILIPOVIĆ OBJAŠNJAVA: Evo šta je i kako se pravilno radi MADEROTERAPIJA!

Masaža uz “drvene pomoćnike”

PROČITAJTE JOŠ

DR ĐERLEK U "POSLE RUČKA" O IMUNIZACIJI SRBIJE: Od vakcine niko nije preminuo!

DETALJI NAPADA NA JERUSALIM: Poginulo DEVET ljudi (VIDEO)

POJAČANE KONTOLE SAOBRAĆAJA: U Nišu uhapšena petorica vozača

“Dva sata bez pauze posvećeni smo i kombinaciji anticelulit masaže, autorske maderoterapijske masaže u kojoj potvrđujemo da je svaka vrsta masaže umetnost, pa i ova, demonstraciji posebno masaže i limfne drenaže stomaka, a potom detaljno i nogu.”

Pred terapeutom, učiteljem i kreatorom masaža Peđom Filipovićem i onima koji žele da znaju sve što je izuzetno važno kada je reč o maderoterapiji je u ponedeljak 17.maja od 20.30h do 22.30h još jedna online radionica sa ovom tematikom. Peđa Filipović u razgovoru objašnjava kako je koncipirao dvosatno predavanje tokom kojeg polaznici imaju priliku da vide i kako izgleda praktičan deo, rad sa klijentom, ali i da pitaju Peđu sve što ih zanima.

-Koncept je fokusiran na anticelulit maderoterapijski program, teoretski i praktični pristup ovoj metodi u kojoj terapeut koristi “drvene pomoćnike” kako bi brže došao do željenih efekata, a manje ” potrošio” svoje zglobove i srce. S obzirom na to da se radi o radionici koja se realizuje uživo, interaktivni model je izuzetno popularan kako bi polaznici radionice mogli da postavljaju pitanja. Dva sata bez pauze posvećeni smo i kombinaciji anticelulit masaže, autorske maderoterapijske masaže u kojoj potvrđujemo da je svaka vrsta masaže umetnost, pa i ova, demonstraciji posebno masaže i limfne drenaže stomaka, a potom detaljno i nogu. Korišćenjem vakum čašica demonstriram rešenja na koji način ih sve možemo u radu primenjivati i kreirati masažu, nasloviti itd. Naravno, poseban akcenat se stavlja na indikacije i kontraindikacije za primenu maderoterapiju, kao i alternativne pristupe anticelulit programima, npr. ako klijent ima izraženu kapilarnu mrežu, hiperosetljivost kože itd.

Kakve su reakcije polaznika prethodne online radionice sa ovom tematikom i šta ih je najviše interesovalo?

-Srećan sam što je naša prva radionica okupila malu ex Jugu, pa su sa nama bile kolege kako iz naše zemlje, tako iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Crne Gore gde inače godinama radim edukacije za wellness programe, masaže pa i maderoterapiju tela i lica. Posebno ih je zanimalo vreme trajanja tretmana i kako sve upakovati u sat vremena. Takođe smo posebnu pažnju obratili na kreiranje anticelulitnih paketa, odgovorili na pitanja kombinatorike madero sa termo pakovanjima, aparaturnim tehnikama, vežbama, ishranom, načinom života u pristupu anticelulitnog programa.

Da li se podjednako kvalitetno može usvojiti znanje i kad se radi online?

-Za kolege iz struke, posvećenike masaže i zaljubljenike u ovu umetnost, maderoterapija kao jedan od pravaca može se i učiti online. Kada vladaju tehnikama masaža, znaju limfnu drenažu, imaju iskustvo. Znate onu domaću izreku “U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita”. Kada terapeut zna i voli svoj posao, kada ga ne radi samo jer je to kao popularna metoda i donosi sezonsku zaradu, onda on sa svim što uzme u ruke može napraviti umetnost i čaroliju, pa i sa oklagijama. Međutim, za apsolutne početnike, neozbiljno bi bilo i pomisliti da nakon ove radionice treba da uzmu oklagije u ruke i počnu sa radom. Važno je da i oni na radionici dobiju uvid u suštinu ove tehnike, imaju putokaze šta sve od informacija treba da dobiju od predavača, da postave sva pitanja koja ih zanimaju. Radionica je posebno preporučljiva i za klijente koji odaberu maderoterapiju kao izbor na putu rešavanja celulita, kako bi imali kompletnu sliku i dobili detaljne odgovore na pitanja i rešili se nedoumica.

Zašto je važno da terapeuti i maseri prođu ovakvu vrstu usavršavanja?

-Zarad čuvanja ozbiljnosti i časnosti naše struke, zbog stalnog usavršavanja, kako bi odbacili predrasude da je maderoterapija “bez veze” i da je opasna (a nije ni čudo kada se vide rezultati nestručnog rada, strahota od podliva pod sloganom da tako treba, kada se sve pretvorilo u kupoprodaju i trgovinu, pa i obraz, kada se mnogi od dragih i vrednih kolega pitaju- pa dokle više itd..).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar