21°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: B92

GRČKA OBJAVILA DOBRE VESTI: Plaćamo smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa!

Grčka će platiti smeštaj turistima koji budu pozitivni na koronavirus tokom boravka u toj zemlji, izjavio je u ponedeljak portparol grčke vlade Stelios Petsas.

"Biće smešteni u hotelu, a troškovi će snositi država Grčka", dodao je, prenose grčki mediji.

"To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje", rekao je on novinarima.

Petsas je dodao da Grčka plaća smeštaj onima koji su došli u tu zemlju i moraju da ostanu u karantinu, otkad je Grčka zatvorila svoje granice.

"Hiljade ljudi prošlo je kroz proces karantina", naglasio je i podsetio da se testovi na kovid 19 rade na međunarodnom aerodromu u Atini, a posetioci ostaju u hotelu jednu noć dok ne stignu rezultati testa.

OVO MORATE ZNATI

NOVI PODACI O POMOĆI OD 100 EVRA Ovo svakako morate znati!

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U SURDULICI: Ubio ljubavnicu, muža pregazio autom pa sebi presudio!

"SNAGA OKTANA" PONOVO VOZI: Jelena i Ivan u novom ruhu!

ZGODNI SAVAŠ IZ HIT SERIJE "MERJEM": Ja sam vaš Balkanac

USKORO ANĐELA I MARKO! NOVA EMISIJA NA HAPPY TV - "SABOTAŽA"!

Zatim, kako je naveo, u zavisnosti od rezultata testa na virus, turisti mogu ostati sedmodnevnom karantinu ili pod strogim nadzorom 14 dana, ako su pozitivni.

“Nastavićemo s tom praksom, s jednom razlikom. Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dole u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste", rekao je portparol Vlade Grčke.

“Naš cilj je da obezbedimo maksimalnu sigurnost za meštane i turiste”, naglasio je Petsas.Međutim, on nije pojasnio hoće li Grčka, pored smeštaja, platiti i hranu i lekove turistima pozitivnim na kovid 19.

Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na koronavirus, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak. biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti