23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: HappyBSC

ODRŽITE ZDRAVU KIČMU TOKOM RADA OD KUĆE Važni savet za zamenu kancelarije

Sedeti satima u kancelarije već je loše kao i ako radite od kuće zbog pandemije korona virusa nemate ni svoju vernu, kancelarijsku stolicu i radni sto. Možda radite za kuhinjskim stolom, na kauču u dnevnoj sobi ili čak iz kreveta, što je daleko od idealnog mesta za rad.

Dok se tako snalazite, a kako bi pomogli svojim leđima, trebalo bi redovno da menjate položaj pa i radni prostor, savetuje Kampanja za zdravija leđa (AGR), nemačko udruženje koje promoviše i objavljuje istraživanja o sprečavanju bolova u leđima.

- Promjene položaja s istezanjem mišića i zglobova mogu učiniti čudo - kažu stručnjaci.

Dodatnoj raznoličitosti, na neko vreme, može doprineti visoki sto za kojim se stoji ili, ako ga nemate, neka viša radna površina u kuhinji. A možete, primera radi, i sve svoje telefonske razgovore obavljati na nogama ili šetajući se okolo. To će ublažiti naprezanje leđa i pružiti vam malo telesne vežbe.

AGR, takođe, savetuje onima koji rade od kuće da osiguraju dovoljno osvetljenje radne površine jer inače naprežete ne samo oči nego i leđa jer morate stalno da se naginjete naprjed kako bi bolje videli.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar