11°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: magazin.novosti

POTPUNI HIT U SVETU: Zona dijeta

Golden Rose ad

Zona dijeta nije klasična dijeta već se ovde radi o programu sa kojim treba da se promeni čitav način života a posebno način ishane.

Jedna je od najšire prihvaćenih dijetetskih režima u svetu, a ustanovio je američki naučnik Beri Sirs i prevedena je na 22 jezika.

PROČITAJTE JOŠ:JEDNA LAGANA VEČERA: Piletina sa kukuruzom

Zdrav način ishrane koji doprinosi boljem funkcionisanju organizma glavni je razlog zbog koga zona dijetu vremenom usvaja sve više žena. Biti na ovoj dijeti znači zadržavati konstantan nivo insulina u krvi.

Ona predviđa pet obroka - tri glavna obroka i dve užine između njih. Period njene primene je sedam dana

Za svaki obrok, za svaki dan propisan je poseban meni. Proteini se organizmu obezbeđuju: piletinom, ćuretinom, ribom, mlekom. Masti se unose: maslinovim ili lanenim uljem. Zabranjen je unos zasićenih masti.

Ovim režimom ishrane izbeći ćete unos štetnih ugljenih hidrata jer ne dozvoljava unos hleba, krompira i pirinča. Umesto toga konzumiraju se integralne namirnice. Najbolje je ugljene hidrate obezbediti organizmu unošenjem voća i povrća. Ovoga se pridržavaju i holivudske zvezde Sindi Kraford i Dženifer Aniston.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad