6°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

AGRESIVAC ILI ANALITIČAR: Šta način na koji se svađate otkriva o vašoj vezi?

Golden Rose ad

Morate da naučite i kako da se svađate

PROČITAJTE JOŠ:MARINA NA INFUZIJI, SUMNJA SE DA IMA KORONU: Žena koja radi kod Tucakovićke otkrila sve, Laća poručio: Molimo se za mamu!

Parovi koji su dugo u vezi, tokom godina su razvili i svoj specifični način svađanja.

Bez obzira da li urlate da se sve ori, ili pokušavate na miran način da rešite problem, psiholozi napominju da vaš stil rasprave otkriva mnogo toga o “zdravlju” vašeg odnosa.

Uostalom, ne kažu ljudi uzalud da je u svakoj vezi neophodno i da naučite kako da se svađate. 

Dramatični duo

Kad dođe vreme za svađu, “Ma, nemoj?!” bi trebao da bude vaš ratni poklič. Nema sumnje da u ovoj vezi ima mnogo strasti, ali postoji i mnogo drame. Kad se stvari zakuvaju niko nije siguran.

Dobra vest je da redovno iz sebe izbacujete ljutnju, stres i druga negativna osećaja. Loša vest je da su stvari toliko eksplozivne da se možda nikada nećete zaista pozabaviti pravim problemima.

Mi se ne svađamo

Ovakvom izjavom samo pokazujete da zanemarujete sopstvene potrebe zbog partnera. Povremeno je dobro da preispitate sebe i zapitate se da li se slažete se sa svim što ste odlučili kao par.

Ako se nikad ne svađate, time samo potvrđujete da nemate izgrađeni vlastiti identitet već sebe poistovećujete s vezom, tvrde bračni terapeuti.

PROČITAJTE JOŠ:VELIKA DRAMA U DOMU MARINE TUCAKOVIĆ! Guši se, a njen sin moli za pomoć! (FOTO)

Analitičari

Ovaj par detaljno analizira i najmanju sitnicu i zbog toga se često, umesto na pozitivne strane, fokusira isključivo na negativne. Zbog toga teško nalaze rešenje za svoje probleme koji umesto da nestanu, samo se povećavaju.

Takav pristup često prati osuđivanje, zato je bolje da prvo pitate partnera šta je svojim činom mislio, umesto da to pretpostavljate. To rađa dijalog i otklanja sumnju koja može da izrodi novu svađu.

Ona kaže – on beži

Dragi, moramo da razgovaramo – to su reči posle kojih muškarci najčešće beže glavom bez obzira. Ako se par stalno suočava s takvim pristupom, vreme je za ozbiljne promene.

Partner koji probleme gura pod tepih samo pokazuje da nije spreman da poradi na odnosu i potrudi se za svoju bolju polovinu. Zbog toga mu je bolje pristupiti tako da mu pokažete da ga ne krivite za bilo šta, već da želite da zajedničkim snagama pronađete rešenje. Postavite se kao da ste ravnopravni.

Tihi, ali ubojiti

Ovaj se par se nikada ne svađa, već “tišinom” pokazuje da nešto nije u redu. Te tenzije osećaju svi oko njih zbog čega im je neprijatno u njihovom društvu.

Najčešće je pokazatelj da je par jednostavno odustao od svega, odnosno da nema više energije za svađu, navode bračni terapeuti. Najbolje je da prekinete ćutanje i pokušate da pronađete novi način komunikacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad