7°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

REŠITE PROBLEM: Tri znaka da je vama i vašem partneru potrebna terapija za PAROVE

Golden Rose ad

Nemojte se snebivati da potražite pomoć

PROČITAJTE JOŠ: SLOBODA MIĆALOVIĆ POZITIVNA NA KORONU! Hitno prekinula snimanje!

Većina parova odlaze na zajedničke terapije nakon što su nekoliko godina proveli u problemima i sukobima.

Terapija parova može biti preventivna, a predstavlja pravo ulaganje u vašu budućnost tako što dovodi do zdrave veze.

Ne morate čekati da problem eskalira, zapravo, poenta je u tome da na vreme počnete zajedno da posećujete psihologa ili psihoterapeuta.

Naravno, potrebno je vreme da i jedan i drugi partner postanu spremni za takav korak. Da biste znali da li je zaista došlo vreme da započnete zajedničku terapiju, ovo su znakovi koji na to ukazuju.

1. Intuicija vam govori da je vreme za to

Možda vas vaš unutrašnji osećaj upozorava da se vaš odnos na neki način promenio. Kada usporite i poslušate svoju intuciju, verovatno postajete svesni nekih stvari na koje ranije niste obraćali pažnju. Udahnite duboko i pustite um da vam odluta. Zapazite koja osećanja imate u svom telu. Da li se osećate opušteno? Ili primećujete neku napetost ili nelagodu? Šta vam to govori?Sedite mirno i dozvolite da odgovor dođe iz vašeg unutrašnjeg osećaja. Obično, kada nešto nije u redu u vezi, to osećate na dubokom nivou, pa morate da usporite i da proverite sami sa sobom. Intuicija je vaš prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ: POZNATI PEVAČ ISPAO IZ HELIKOPTERA! Krvav i u zavojima nakon nastupa! (FOTO)

2. Stalno se borite i ništa se ne rešava

Sve više ste frustrirani jedno prema drugom i osećate se zaglavljeno. Želite da budete shvaćeni od strane partnera, ali se osećate osuđeno i usamljeno. Svi parovi imaju stalne probleme.

Džon Gotman, poznati istraživač odnosa, procenjuje da je oko 69 odsto pitanja vezanih za odnose nerešivo. Ali ključ je u mogućnosti da razgovarate o nerešivim pitanjima i da dođete do razumevanja, prihvatanja i ljubavi.

Terapija parova može vam pomoći da razumeta šta vas dovodi do toga da se oboje osećate zaglavljeno i da to prevaziđete.

3. Udaljeni ste jedno od drugog i izbegavate da razgovarate o teškim pitanjima

Možda ste vi i vaš partner skoni izbegavanju sukoba i nikada ne otkrivate jedno drugome šta vas muči.

Nekim parovima ovo može uspeti, ali ako nikada ne dođe do sukoba, to je znak da se problemi guraju pod tepih, što će na kraju dovesti do prekida veze.

Deljenje problema sa partnerom je neophodno u vezi. Pomaže vam da zaista razumete jedno drugo i da budete bliski.

Dobra vest je da se vi i vaš partner možete ponovo zbližiti ako ste spremni da iskrenije i otvorenije razgovarate o svojim osećanjima, čak i o onome što vas muči. Terapija parova vam može pomoći u tome.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad