6°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

ŠKOLSKA GODINA UVELIKO TRAJE: Motivišite dete da pročita LEKTIRU

Obavezno smislite neki zanimljiv uvod

PROČITAJTE JOŠ: Životno je ugrožen: MARKO ŽIVIĆ PROLAZI NAJTEŽI PERIOD!

Iako na kraju školske godine deca dobiju spisak lektire koju bi trebalo da pročitaju tokom raspusta, retko koje dete to zaista i uradi. Jer, raspust je za odmor.

I, podrazumeva se, igranje.

Još uvek nije kasno da se sve to ispravi, pa bi bilo dobro da svoje dete podsetite da je bolje da sa čitanjem počne već sada, pre nego mu se obaveze sa drugim predmetima nakupe.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO OTKRIVENA MISTERIJA: Merilin Monro se nije ubila?

Stručnjaci kažu da je važno da dete napuni baterije, kako bi bilo sveže za nove lekcije. Ali, sada je trenutak da se vrati obavezama.

Savetuju da mu u tome pomognete. Izaberite zajedno knjigu koja je na listi, informišite se o njoj, napravite uvod koji bi mogao da mu bude interesantan i da ga “isprovocira” da je pročita.

Kada imate vremena, učestvujte i vi u tom procesu, pokažite mu da vam je zabavno i na kraju zajedno uđite u analizu, dočekujući spremno trenutak kada će se ta knjiga obrađivati na času.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad